imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Látványos Depth Control reklám az Apple-től


Újabb videót került fel az Apple YouTube csatornájára, ezúttal a Depth Control funkcióval a fókuszban.

The Backdrop névvel töltötte fel legújabb reklámvideóját az Apple a YouTube-ra. A videó nagyon egyszerű koncepcióra épül, de ennek ellenére meglehetősen látványos. Egy forgalmas utcarészletet látunk, hátráló kameramozgással. Építkezés, fények, autók, emberek. Aztán megérkezünk a egy lányhoz, akiről pár másodperc múlva kiderült, hogy egy fénykép alanya is.

Aztán láss csodát, egy pillanat alatt mind az a sok minden, ami eltereli a figyelmet a fénykép tárgyáról elhomályosodik, a lány pedig kristálytisztán, élesen látszódik a kép előterében. Az elmosás mértéke pedig tetszés szerint állítható. Ez bizony a Depth Control funkciónak köszönhető, amit az Apple még a legújabb iPhone-okkal együtt demózott szeptemberben.

Segítségével a portréfotókon látható elmosás mértéke a felhasználó kedve szerint állítható, amit a telefon természetesen szoftveresen old meg (ahogy maga a portré mód is javarészt egy szoftveres trükk csak). Virtuálisan f/1.4 és f/16 értékek közt állíthatunk a mélységélességen, ami a maximális elmosástól a teljesen blur nélküli képet jelenti. Az iOS 12.1-től kezdve mindezt ráadásul már a kép elkészítése előtt, valós-időben állíthatjuk.

Az Apple korábban oktatóvideót is töltött fel ezzel kapcsolatban, ha szeretnéd kimesterelni magad a funkcióból, érdemes azt is megnézni. Ha pedig a bokeh effektet szeretnéd megérteni, Pat kolléga írásából érdemes tájékozódni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!