imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Látványos drónvideón a kiürült Apple Park


A koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések a cupertinói utcákat is kipucolták, régen volt már ilyen csendes az Apple központja.

Először nagyjából öt éve írtunk Duncan Sinfield drónvideósról, aki az Apple Park felett repkedve rendszeresen megörökítette a cupertinói űrhajó építésének különböző fázisait. A férfi azóta sem tud elszakadni az épülettől, és időnként továbbra is közzétesz egy-egy felvételt a komplexumról. Legújabb munkáján egy szokatlanul kihalt Apple Parkot láthatunk, a környék szinte filmes díszleteket idéz.

Az Apple-nek otthont adó Kaliforniában ugyanis napok óta állami szintű kijárási tilalom van érvényben, a cégek pedig már korábban elkezdtek átállni a home office-ra (ami az értesülések szerint egyébként nem megy nekik simán). Így aztán az Apple Parkban senkit sem látni: a máskor zsúfolt látogatóközpont bezárt, a fákkal szegélyezett sétányok és a szabadtéri asztalok teljesen elhagyatottak, a parkolók pedig konganak az ürességtől.

Kalifornia népe egyelőre még ismerkednek kijárási tilalommal. A napokban jelent meg egy másik videó Los Angeles kihalt utcáiról, a Washington Post felvételei már-már szürreális látványt nyújtanak. Az AFP hírügynökség is tett egy nagy kört a témában, az ő rövidfilmjük London, Párizs, Prága, San Francisco, és Rijád kiürült környékeiről tanúskodik.

Idehaza ugyan nincs érvényben hasonló intézkedés, ám mi mégis fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, vigyázva magára és másokra is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!