imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Látványos iPad rajzok az Adobe Gemini projektjéből


A korai tesztelést végző művészek szerint komoly változásokat hozhat az iparágba az iPad és Adobe Gemini kombináció. A rajzokat nézve el is hisszük…

Az Adobe progrmacsomagját aligha kell bárkinek is bemutatni. A vállalat neve tulajdonképpen alapértelmezett a legkülönfélébb kreatív iparágakban. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs jobb vagy professzionálisabb alternatíva, de ettől függetlenül mégiscsak a legelérhetőbb, amatőr és professzionális szinten is kielégítő szoftverekről van szó.

A grafikusok elsőszámű jóbarátja az Adobe Illustrator, ami akármilyen hihetetlen, már több mint 30 éve jelen van a piacon. Nem csoda tehát, hogy szinte megkerülhetetlen a szakmában. Igen ám, de az Illustrator egy asztali alkalmazás. Márpedig az elmúlt 30 év alatt azért történtek változások, például egyre nagyobb az igény a hordozhatóbb, mobil megoldások iránt.

Noha az Adobe már javában dolgozik a teljesértékű Photoshop iOS alkalmazáson, az elsősorban azoknak fog szólni, akik raszteres munkákat végeznek. Az Illustrator vektoros megoldásaira egyelőre nincsen mobilos alternatíva a vállalattól. De hamarosan lesz. A projekt Gemini néven fut, jelenleg fejlesztés alatt áll, és sok szempontból még jobb is lesz bizonyos munkákra, mint az asztali nagytestvére.

Mindezt Tracie Chingtől tudjuk, aki egyike annak a tíz művésznek, akiket az Adobe válogatott össze a Gemini tesztelésére létrehozott, Gemini 10 nevű csoportba. Ebbe direkt merőben különböző stílusban alkotó grafikusokat hívtak meg, hogy a legkülönfélébb felhasználási igényeknek is meg tudjon majd felelni az alkalmazás.

Ching elmondása ez abszolút szerint sikerült. A program egyik legnagyobb előnye természetesen a mobilis használat biztosítása. Hiába adott ugyanis az iPad Pro és a sokrétű Apple Pencil, amit bárhova magával vihet az ember, miközben a teljesítmény terén sem kell kompromisszumokat kötni, ha nincs megfelelő képességekkel bíró program hozzá.

A Gemini másik fontos tulajdonsága, hogy a művészeknek nem kell programok közt váltaniuk, ugyanis raszteres és vektoros ecsetek egyaránt megtalálhatóak benne. A vonalmunka után azonnal lehet például vízfestékezni (ehhez lemodellezték a festék terjedését egy valódi vásznon), amire idáig leginkább csak az Illustrator és a Photoshop közös használatával volt lehetőség, ami meg a munkafolyamatot zökkentette meg kicsit.

Egy szó, mint száz az első visszajelzések a hamarosan érkező szoftverről nagyon pozitívak. Természetesen az ilyen és ehhez hasonló programok megjelenése iOS-en nagyon kedvező az Apple-nek is, többek közt az ilyenek segítik igazán az iPad Pro eladásokat, és a „what’s a computer“ víziót.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!