imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Leállították a Galaxy Note 7 gyártását


Tovább folytatódik a Samsung szenvedése a Galaxy Note 7 okostelefonokkal. Hiába hívták vissza az összes készüléket, a problémát nem sikerült megoldani, kénytelenek leállítani a gyártást.

Talán már mindenki hallott a kigyulladó Samsung Galaxy Note 7 készülékekről, ha esetleg mégsem, akkor összefoglaljuk, hogy mi történt eddig.

A Note 7 forgalmazásának kezdete után két héttel egyre többen számoltak be kigyulladó telefonokról. A Samsung először leállította a szállításokat, majd bejelentett egy visszahívási programot, melynek keretében a vásárlók vagy cserekészüléket, vagy a vételárat kaphatták vissza. Több légitársaság felhívta az utasok figyelmét, hogy ne kapcsolják be a Note 7 készüléküket, amivel valószínűleg a valaha volt legrosszabb reklámot kapta a márka, hiszen naponta sok millió ember repül, akik mind azt hallották, hogy a Samsung telefonja veszélyes.

note7

A Samsung példás gyorsasággal reagált, és közölték, hogy megtalálták a probléma forrását, kijavították azt és megkezdik az új készülékek szállítását. Hamarosan azonban kiderült, hogy a cserélt Note 7-esek is kigyulladnak. Az egyik Note 7 egy repülőgépen gyulladt ki, majd egy 13 éves lány kezében, egy férfi arra ébredt, hogy füstöl a Note 7 az éjjeliszekrényen, pedig ezek már az új szériás javított készülékek voltak. A Samsung először megpróbálta eltusolni az ügyet, mindössze néhány közleményt adtak ki, melyben biztosították a vásárlókat, hogy minden ügyet kivizsgálnak. Nem sokkal később az említett férfi ügyében egy félreküldött üzenetből derült ki, hogy a Samsung bár tudott a dologról nem szándékoztak tenni semmit. Ezt írta a Samsung egyik képviselője a félreküldött levélben, mely végül az ügyfélnél landolt:

Megpróbálhatom lelassítani a dolgot, ha az segít, vagy hagyhatjuk, hogy megtegye, amivel fenyegetőzik, aztán meglátjuk, mire megy vele.

Ezt követően a Verizon bejelentette, hogy nem cserélik a Note 7 telefonokat, később az AT&T és a T-Mobil is bejelentette az Egyesült Államokban, hogy leállítják a Note 7 forgalmazását.

Tegnapig nagyjából itt tartott a Samsung vesszőfutása, ma pedig érkezett a hír a Yonhap koreai hírügynökségtől, hogy a Samsung ideiglenesen leállítja a Note 7 gyártását. A Samsung egyelőre nem adott ki hivatalos nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, de mindenki biztosra veszi a koreia lap értesülését.

Több újságíró és elemző is úgy gondolja, hogy a Samsung számára a legjobb lenne, ha teljesen megszüntetnék a Note 7 forgalmazását, és a Galaxy S8-ra koncentrálnának.Tekintve, hogy a Samsung dollármilliókat költött a Galaxy brand felépítésére, valószínűleg tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha szép csöndben megölnék és örökre elfelejtenék a Note 7-et.

Frissítés: A Samsung hivatalosan is reagált, közleményben kérik az összes Note 7 felhasználót, hogy kapcsolják ki a készülékeket és küldjék vissza a gyártónak.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!