imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Leállították a Galaxy Note 7 szállítását


Úgy néz ki a Samsung jelenlegi zászlóshajója a Galaxy Note 7 nem lesz veszélyes az iPhone 7 eladásokra, ugyanis a Samsung ma leállította a megrendelések kiszállítását.

Mondják, hogy legszebb öröm a káröröm, de nem ezért érdekes a hír, hanem azért, mert a mostani Samsung baki, komolyabban kihathat az iPhone 7 eladásokra, de ne szaladjunk ennyire előre.

A Galaxy Note 7 szállításokat késleltetjük amíg további teszteket végzünk el a minőségi elvárásokkal kapcsolatban.

Ezt nyilatkozta a Samsung a Reuters hírügynökségnek, de pontosan nem árulták el, hogy miért állították le a nemrég bejelentett Note 7 szállítását. A Reuters úgy tudja, hogy több készülék egyszerűen kigyulladt töltés közben, és a kisebb-nagyobb szoftveres problémák mellett, a rendszer képes teljesen váratlanul összeomlani, újraindulni, és végtelen ciklusokba kergetni magát. A fenti problémákat ugyan nem kommentálta a Samsung, de ritkán hallunk olyat, hogy egy nagy cég leállítja a zászlóshajó modelljének árusítását, ennek alapján gyanítható, hogy tényleg komoly gondról lehet szó.

Egyre több hasonló kép kering a neten
Egyre több hasonló kép kering a neten

Ez a mostani baki pedig igencsak rosszul jött a Samsungnak, az Apple pedig komolyabban is profitálhat a Note 7 körül kibontakozó “FireGate” fiaskóból.

A Note 7 bemutatóján a Samsung marketingért felelős alelnöke Justin Denison nem mulasztotta el, hogy beszóljon az Apple-nek, hiszen nyilván ő is hallotta a hírt, hogy a szeptemberben megjelenő iPhone 7-ben már nem lesz jack csatlakozó.

Tudni akarjátok mivel együtt érkezik a Note 7? Egy audió jack csatlakozóval… Csak mondom…

Ha Tim Cook és csapata gonoszkodni szeretne egy kicsit az iPhone 7 bemutatóján, simán elsüthetnek egy csomó poént. Például:

Tudni akarjátok hogyan érkezik a Note 7? Sehogy… Csak mondom…

A Galaxy Note 7 bejelentése és forgalmazása az iPhone 7 bemutatását illetve üzletekbe kerülését próbálta megelőzni, nyilvánvalóan azért, hogy lehetőleg vásárlókat csábítsanak el az Apple-től. A szállítások leállítása biztosan gyorsan körbeszalad a világsajtóban, és nagyon rossz hírét viszi a Samsungnak, ezzel pedig jelentős mennyiségű potenciális vásárlót veszíthetnek. Még ha gyorsan ki is tudják javítani a hibát, a baj már megtörtént, emlékezzünk csak vissza, hogy például az Apple “AntennaGate” néven elhíresült botránya sem tett jót a cég hírnevének, és azóta is sokszor emlegetik az iPhone kapcsán. Az Apple-nek elég volt egy ajándék bumpert adni, hogy lecsitítsa a kedélyeket, a Samsung viszont mégsem adhat egy poroltót a készülékei mellé, muszáj lesz kijavítani ha tervezési hibáról van szó, addig viszont nem tudja árulni a készülékeit.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!