imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Leginkább a megbízhatóság miatt váltanak a felhasználók Macre


A Jamf vállalatot leginkább úgy aposztrofálhatnánk, mint az a cég, mely segít más cégeknek Apple termékeket integrálni a működésükbe. A legújabb felmérésük szerint a legerősebb indok, amiért a felhasználók Macet választanak munkaeszköznek, a megbízhatóság.

2018-ban a Jamf, egy főleg Apple-lel foglalkozó, wisconsini tech management cég, elindított egy kutatást, melynek eredményeképp megállapíthatták, hogy az IT szektorban dolgozók igen vastagon a Macet preferálják. Ha a dolgozóknak lehetősége van választani, akkor 72%-uk Apple termékek mellett teszi le a voksát.

Ezt tovább görgetve 2019-ben arra keresték a választ, hogy miért tartanak ki a Mac mellett a felhasználók. Az IT szektor mellett pedig kiterjesztették a kutatást a HR-re, marketingre, mérnökökre, sales és business development régiókra. A döntő indokok közt volt az elégedettség, megnövekedett produktivitás és könnyű együttműködés más vállalatokkal.

Survey shows why end users prefer mac

Ez köszönhető az emberek személyes preferenciájának és annak, hogy az egyes munkavállalók úgy érzik, a Macek sokkal megbízhatóbbak, mint bármilyen más számítógép. Könnyebb és gyorsabb az applikációk használata is, mely sokkal gördülékenyebbé teszi a munkát. Az ökoszisztéma könnyű használata pedig már csak hab a tortán.

A Macet használó válaszadók

  • 97%-a állítja, hogy nőtt a produktivitása
  • 95%-a szerint a kreativitása is sokkal jobban szárnyal
  • 94%-uknak sokkal kevesebb támogatásra volt szüksége
  • 91%-uk könnyebben tudott együtt dolgozni másokkal

További 79%-uk érezte úgy, ha ez után más gépen kellen folytatnia a munkáját, az negatívan befolyásolná a hatékonyságát, legfőképp az HR és IT szektorban.

A megbízhatóság szintén kulcstényező a válaszokban.

  • 40%-nak semmilyen problémája nem volt a gépével az elmúlt 12 hónapban
  • 70%-nál adódott 1-2 hiba elvétve
  • 74%-uk pedig sokkal kevesebb hibáról számolt be, miután PC-ről váltott
74 percent of users experience fewer issues on Mac with PC

A Jamf kutatásából az is kiderült, hogy ha az ár nem lenne befolyásoló tényező, sokkal többen, főleg diákok is az Apple ökoszisztéma termékeire váltanának.

Ha az ár számodra is fontos tényező, csapj le az iSTYLE legújabb Maces ajánlatára még a hónapban!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!