imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A legjobb fitneszkarpánt a piacon


A Verge legújabb „This is My Next” epizódjában ezúttal a különböző fitneszkarpántokat veszi górcső alá David Pierce. Összesen 11 terméket tesztelt, a mintában eléggé felülreprezentált volt például a Fitbit, tőlük három készülék is helyet kapott a válogatásban. A győztes végül a Jawbone UP24 lett.

David a videóban elmondja, hogy gyakorlatilag mindegyik karpánt megegyezik ami az alapfunkciókat illeti. Mindegyik számolja a lépéseket, mindegyikhez tartozik egy okostelefonos alkalmazás, amivel szinkronizálni tudnak, és ez az alkalmazás tárolja és rendszerezi az adatokat. Hogy miért az UP24 lett végül a befutó?

Egyrészt nagyon jó az alvási ciklusok elemzésében, a tesztelő szerint az összes közül ez teljesíti a legjobban ezt a feladatot. Másrészt a Jawbone egész ökoszisztémát épített az UP köré, rengeteg különböző eszközzel és alkalmazással kompatibilis, az adatokat a MyFitnessPal és Runkeeper appokkal is tudja szinkronizálni, de például a Nest okostermosztáttal is együttműködik, ha például aludni megyünk, lejjebb tudja venni a fűtést a lakásban. Maga a karkötő kialakítása David szerint valahol emlékeztet egy ékszerre, ugyan lehetne vékonyabb, de így is nagyon jól néz ki. Az összes egyéb pozitív tulajdonságán felülkerekedik azonban az ökoszisztéma, ezzel érdemelte ki a 8,1 pontját. A Jawbone UP24-et egyébként megvásárolhatod az iSTYLE Webshopban is.

A második a Garmin Vivofit lett, amiről be kell vallanom én eddig nem is hallottam, mondjuk nem szakterületem a fitneszkarpántok világa. A Garminnak az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, ha tényleg csak egy lépésszámlálót keresünk, akkor ez a termék tökéletesen kielégíti majd az igényeinket. A Garmin Connect alkalmazással szinkronizál, és egy egyszerű gombelemmel működik, így az elemcserével sem kell sokat bajlódni. David szerint nem néz ki jól, és nincs is különösebben jól megtervezve, de a belépő szintű modellek közül ez viszi a pálmát. 7,9 pontot kapott.

A többi karkötőről a This is My Next hagyományai szerint már lényegesen kevesebb szó esik. Ami nekem furcsa volt, hogy vannak köztük olyanok, amik több pontot kaptak mint a Garmin Vivofit, mégis csak a „futottak még” kategóriába fértek bele. Az egyik ilyen a Fitbit Flex, ami a maga 8,0 pontjával egészen megközelíti az UP24-et. Kényelmesebb mint a Jawbone karpántja, de kevésbé néz ki jól, és nem támogat annyi kapcsolódó szolgáltatást. Anna egyébként a közeljövőben tesztelni fogja a Flexet, ha minden igaz egy Fitbit mérleggel együtt.

A Fitbit Zip 7,5 pontot kapott, ami annyiban kilóg a sorból, hogy nem is igazi karkötő, hanem egy csíptetős megoldás. Nekem egyébként nagyon tetszenek a Zip cuki emotikonjai amik a pici kijelzőjén jelennek meg. Olcsó, figyel mindent, és azoknak is jó választás lehet, akik nem karkötőben gondolkoznak. A Zipet egyébként Bence is tesztelte itt az iMagazinnál.

Fitbit Zip

7,1 pontot kapott a Withing Pulse O2, aminek szintén dicsérik az ökoszisztémáját, ráadásul ez a szenzor mérni tudja a vérnyomást és a véroxigén-szintet is. Az árával kicsit kilóg a sorból, és az UP24 is tud csatlakozni a többi Withings eszközhöz, így annak érdemes megfontolnia, aki ki akarja használni a plusz képességeit.

Érdekes a Fitbit One 9,0 pontja, ami már egy régi készülék, nagy és kényelmetlen karpánt járt hozzá, és David szerint hosszú távon senki sem viselné. Szó esik a 7,1 pontos Misfit Shine-ról, ami nagyon szép, de kevés funkcióval bír és csak iOS-szel működik. Az előző generációs Jawbone UP 8,0 pontot kapott, ez gyakorlatilag ugyanazt tudja mint az UP24, csak nincs benne vezeték nélküli szinkronizáció. A számomra ismeretlen Basis Band (6,9) David szerint mindent mér, de éppen ezért túlságosan nehézkes a használata. A sort a Huawei TalkBand B1 és a Samsung Gear Fit zárja, mindketten 5,5 ponttal.

Íme a Verge rövid videója a karpántokról:

Forrás: The Verge. Borítókép: Jawbone.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!