imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A LEGO is felszállt az AR vonatra


És gyorsan be is mutatták legújabb kiterjesztett valóságos applikációjukat, a LEGO AR Studiót, amivel nem titkolt céljuk, hogy a digitális és valós LEGO-élményt közelebb hozzák egymáshoz.

Az én agyam már akkor eldobta az ékszíjat, amikor pár évvel ezelőtt megjelent a LEGO Build with Chrome. Ezzel egy üres táblán vagy akár a Google Maps térképén egészen konkrétan legózni lehet a böngészőben.

A kiterjesztett valósággal műküdő (Augmented Reality – AR) app még attól is megvéd, hogy esténként gyanútlanul a szőnyegen átbandukolva kínok-kínját éld meg, ha a talpad alá kerül egy-egy darab.

A hamarosan a nagyközönség számára is letölthető applikációban először hat féle szett lesz elérhető. A Lego City sorozat Rendőrkapitánysága (60047), Tehervonata (60052) és Tűzoltóállomása (60110) mellett három különböző Ninjagós készlettel is játszhatunk majd, köztük a Zöld NRG sárkánnyal (70593), Cole Mech-kel (70632) és A sors adományával (70618).

Elsőre számomra ezek a nevek nem sokat mondtak, de amikor kicsit utánuk néztem, rájöttem, hogy igencsak menőnek ígérkeznek. Bár én sosem jutottam tovább a klasszikus, vödrös LEGO-nál gyerekkoromban. De talán majd most.

A LEGO Csoport Creative Play Lab alelnöke, Tom Donaldson közleményükben kihangsúlyozta, hogy az applikáció semmiképpen sem hivatott leváltani a valódi legózást, inkább egy plusz lökést szeretne adni mindenki számára.

Szeretnénk úgy tekinteni a LEGO-ra, mint kreatív eszközre, ami megmozgatja a gyerekek fantáziáját. […] Az app egy teljesen úgy LEGO-élmény, ami keveri a valóságot a digitális világgal. Kezedbe veszed az iPhone-od vagy iPaded, amin keresztül láthatod a körülötted lévő világot – a szobádat, az asztalodat, mindent. Az app pedig felismeri a felületeket, és máris a való világba varázsolja a LEGO modelleket.

Néhány nap, és az app elérhetővé válik. Addig is ajánlunk nektek egy másik AR-os játékot, az AMON-t, amintől szintén tátva maradt a szánk a múlt héten. 

Forrás: AppleInsider, Wired

Kedvezmény az iSTYLE-ban új Erste Max Hitelkártyával

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!