imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Legutoljára megtekintett oldalak megnyitása Safariban


Előfordult már veled, hogy végre rátaláltál Safariban, amit kerestél, de akaratlanul bezártad a böngészőt és a teljes előzménylistában kellett visszakeresned az oldalt.

Hordon korábban összeszedte, hogy mik azok az alapértelmezett billentyűkombinációk Macen, amiket a Windowsról áttérőknek érdemes ismerniük. Ebben előjött a CMD + Q kérdéskör is, ami kapcsán írtam egy másik cikket arról, hogy milyen módszerrel lehet a véletlenszerű programbezárást elkerülni.

Könnyű eltéveszteni és általában a Safariban történik meg, amikor valaki kukacot szeretne írni. De mi a teendő, ha bezártuk az előző munkamenetet? Hogyan lehet visszahozni a korábban megnyitott lapokat Safariban? Erre több egyszerű módszer is létezik, 3 féle módon is lehetőségünk van erre. Lássuk ezeket, a leggyorsabb lehetőségért ugorjatok a cikk aljára.

Hozd vissza billentyűkombinációval

Szinte minden fontosabb parancsra van egy billentyűkombináció, erre is. Ha egyből visszaugranál az utolsó oldalhoz, akkor nyisd meg újra a Safarit és tartsd lenyomva egyszerre a Shift + Command + T gombokat. Ha megtudod jegyezni, akkor meg is találtuk a számodra megfelelő megoldást.

Visszaállítás menüből

A Safariban egy az Előzmények menüpontban rengeteg opció közül választhatsz. Például visszaállíthatod a teljes munka mentet vagy egy korábban megnyitott oldalt. A legutolsóhoz nyisd le a Nemrég bezárt almenüt vagy lejjebb keresd ki a listából a megfelelő oldalt.

Nyomj hosszan a lap hozzáadása gombra

Mint mindig, most is van egy rejtett opció, amit általában csak véletlenül veszünk észre. Ha rányomsz az új oldal hozzáadása gombra hosszan, akkor itt ugyanazt a listát találod, amit az Előzmények > Nemrég bezárt menüpontban. Egy kattintással kevesebb, ez a kedvencünk.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!