imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az első hírek az iOS 14-ről

Vajon melyik készülékeken lesz elérhető?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Legutoljára megtekintett oldalak megnyitása Safariban


Előfordult már veled, hogy végre rátaláltál Safariban, amit kerestél, de akaratlanul bezártad a böngészőt és a teljes előzménylistában kellett visszakeresned az oldalt.

Hordon korábban összeszedte, hogy mik azok az alapértelmezett billentyűkombinációk Macen, amiket a Windowsról áttérőknek érdemes ismerniük. Ebben előjött a CMD + Q kérdéskör is, ami kapcsán írtam egy másik cikket arról, hogy milyen módszerrel lehet a véletlenszerű programbezárást elkerülni.

Könnyű eltéveszteni és általában a Safariban történik meg, amikor valaki kukacot szeretne írni. De mi a teendő, ha bezártuk az előző munkamenetet? Hogyan lehet visszahozni a korábban megnyitott lapokat Safariban? Erre több egyszerű módszer is létezik, 3 féle módon is lehetőségünk van erre. Lássuk ezeket, a leggyorsabb lehetőségért ugorjatok a cikk aljára.

Hozd vissza billentyűkombinációval

Szinte minden fontosabb parancsra van egy billentyűkombináció, erre is. Ha egyből visszaugranál az utolsó oldalhoz, akkor nyisd meg újra a Safarit és tartsd lenyomva egyszerre a Shift + Command + T gombokat. Ha megtudod jegyezni, akkor meg is találtuk a számodra megfelelő megoldást.

Visszaállítás menüből

A Safariban egy az Előzmények menüpontban rengeteg opció közül választhatsz. Például visszaállíthatod a teljes munka mentet vagy egy korábban megnyitott oldalt. A legutolsóhoz nyisd le a Nemrég bezárt almenüt vagy lejjebb keresd ki a listából a megfelelő oldalt.

Nyomj hosszan a lap hozzáadása gombra

Mint mindig, most is van egy rejtett opció, amit általában csak véletlenül veszünk észre. Ha rányomsz az új oldal hozzáadása gombra hosszan, akkor itt ugyanazt a listát találod, amit az Előzmények > Nemrég bezárt menüpontban. Egy kattintással kevesebb, ez a kedvencünk.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!