imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Legyél produktív! – Új akció indult az App Store-ban


Néhanapján az Apple is indít akciókat az App Store-ban, pontosabban fogalmazva az Apple a fejlesztőkkel együttműködve a szárnyai alá vesz bizonyos alkalmazásokat egy kategóriában, amiket korlátozott ideig akciós áron lehet megvásárolni.

A mai akció a „Get Productive” nevet viseli, és főleg produktivitás-növelő alkalmazásokat tartalmaz (van valakinek valami értelmes magyar kifejezése a „productivity app”-re?). Mint iOS-re, mind OS X-re találhatunk akciós alkalmazásokat a megfelelő App Store-okban, szám szerint összesen 39-et. Nézzük most a legérdekesebbeket!

Duet Display (iOS: 14,99 € helyett 7,99 €)
Duet Display

Mi is teszteltük a volt Apple-mérnökök által készített alkalmazást, melyben második monitornak használhatjuk az iPadünket vagy iPhone-unkat egy Lightning vagy 30-tűs kábel segítségével. Nekünk elég jó tapasztalataink voltak vele, bár vannak még hibái a szoftvernek, úgy tűnik, a fejlesztők folyamatosan keményen dolgoznak azon, hogy még jobb legyen a szoftver. A szokásos 15 eurós ára nem mondható túl kedvezőnek, viszont most majdnem féláron, 8 euróért juthatunk hozzá, ami elég jó vételnek tűnik.

 

Hours Time Tracking (iOS: 4,99 € helyett 2,99 €)
Hours

Még tavaly nyáron, közvetlenül a megjelenése után próbáltuk ki az Hourst, ami egy csodaszép időnyilvántartó alkalmazás azoknak, akik mondjuk az ügyfeleik felé szeretnék pontosan elszámolni a kiszámlázott munkaórákat – például szabadúszó iOS-fejlesztőknek lehet hasznos. Az Hours appot fejlesztő Tappity 2011-ben már nyert egyszer egy Apple Design Awards díjat a Languages nevű alkalmazásukkal. Az Hourst eleinte saját maguknak fejlesztették, majd végül az alkalmazást kiadták az App Store-ban is. Most 3 eurós áron juthatunk hozzá az eredeti 5 euró helyett.

 

Clear (iOS: 4,99 € helyett 1,99 €; OS X: 9,99 € helyett 4,99 €)
Clear

A letisztult tennivalólisták koronázatlan királya sokszor volt már akciós, legutóbb App Santa hozta el nekünk olcsóbban. Egyszerű, gesztusvezérelt felületét pillanatok alatt lehet megtanulni és megszokni, ráadásul létezik maces és iOS-változata is, és természetesen a két alkalmazás szinkronizál is egymással. Sosem volt olcsó, a teljes csomagért normál áron 15 eurót kell kifizetnünk, ami a funkcionalitáshoz képest kicsit soknak is tűnik, de a mostani akcióban már összesen 7 euróért hozzájuthatunk mindkét alkalmazáshoz.

 

A fentieken kívül is számos érdekesség van még a listában. Itt van például a Fantastical iOS- és Mac-változata is, ami az egyik legnépszerűbb külső fejlesztő által készített naptárnak számít manapság. Ezt iPhone-ra 5 euró helyett most 2 euróért, Macre pedig 10 euró helyett 5 euróért vásárolhatjuk meg. Diákoknak jöhet jól az iStudiez Pro, mi is írtunk róla amikor bemutattuk, milyen alkalmazásokat használunk Macen.

Akciós iOS-alkalmazások.
Akciós iOS-alkalmazások.

Szintén OS X vonalon lehet érdekes a rendkívül népszerű Day One naplóalkalmazás, amivel csodaszép kezelőfelületen vezethetünk naplót a Mac számítógépünkön. A dizájnt az Apple is elismerte, hiszen tavaly a fejlesztők Apple Design Awards díjat kaptak az alkalmazásért. Most féláron, 10 euró helyett 5 euróért vehetjük meg. Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a Notabilityt, amit az év alkalmazásának választott az Apple a Mac App Store-ban, szóval minőségi appal van dolgunk. Szintén féláron, 3 euróért tölthetjük most le.

Akciós OS X alkalmazások
Akciós OS X alkalmazások.

Az összes alkalmazást a megfelelő App Store-okban lehet megtekinteni, iPhone-ra és iPadre itt, ha pedig valaki tudja, hogyan lehet kinyerni kategórialinket a Mac App Store-bül, az szóljon. :)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!