imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Legyen neked is saját hegyed – MOUNTAIN


A NŐ (HER) című filmben látható interaktív játék alkotója David OReilly, MTN vagyis MOUNTAIN néven most egy valódi játékot mutatott be. Vagy valami olyasmit…

A HER című film nekem személy szerint egyáltalán nem tetszett (ízlések és pofonok), kivéve a filmben látható interaktív játékot, melyben a főszereplőt egy virtuális emberke inzultálja ahogy halad előre a játékban. Na a játék cuki és vicces volt. Ezt itt:

9af624083b410d4d2aaa9370361bf5d0

Épp ezért felkeltette az érdeklődésemet, hogy David OReilly, aki a filmbeli játékot tervezte, készített egy játékot, iOS, MAC és PC platformokra.

Maga a “játék” igazából egy hegy szimulátor. Lehet forgatni minden irányban körülötte a kamerát, lehet közelről vagy távolról nézegetni, meg lehet istent játszani. Mármint, hogy van egy hegyed alapon.

A játék indulásakor feltesz pár kérdést, amire rajzolnunk kell valamit válaszképp, ebből állítólag megállapítja a személyiségünket, és ez alapján tervezi meg a hegyet. A beállítási lehetőségek száma gyakorlatilag zéró.

screenshot_243

A hegyen vannak fák, nappalok és éjszakák, felhők, illetve az évszakok is váltakoznak, így havazik, és esik az eső is. Meg vannak az erdőkben szentjánosbogarak. Meg az előbb becsapódott egy hatalmas lakat a hegyembe… Tényleg. Most meg egy borosüveg…

Néha megszólal a hegy és ilyesmiket mond:

– Azt gondolom, hogy szeretem ezt a mély sötét éjszakát
– Csak úgy vagyok
– Mit csinálok?
– Magányos vagyok
– Imádom ezt a hatalmas éjszakát

Vagy lehet, hogy nem is a hegy mondja ezeket? Lehet, hogy ez a hegyszimulátor sokkal több mint ami elsőre látszik, és a személyiségünket formázza meg? (miközben írok, becsapódott egy doboz, aztán egy óra a hegyem oldalába) Vajon mit jelentenek a becsapódó tárgyak? Vagy az egész csak egy menő képernyőkímélő? Vagy csak egy zseniális app dollárok bezsebelésére?

Döntsétek el magatok, egy eurót megér, hogy legyen egy saját hegyed. Vagy ez lesz a legjobban elköltött 1 euród, vagy ez lesz a legrosszabbul elköltött 1 euród. De ki tudja mi történik ha sokáig futtatjuk a szimulációt. Nálam most egy iPaden megy a háttérben, kíváncsi vagyok történik-e valami. Lehet, hogy semmi, de az is lehet, hogy önálló tudatra ébred ahogy egyre többen letöltik. Ki tudja.

Tudom, értelmetlennek hangzik az egész úgy ahogy van, de figyeljétek meg ott lesz a toplistában ez az app is. (frissítés: már ott is van) Te is érzed a késztetést, hogy letöltsd? Érzed már ugye? Akkor tessék, App store link ide kattintva.

Itt az én hegyem:

IMG_0667

 

 

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!