imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple AirPort

Lehet, hogy mégis marad az AirPort?


Ha olvasnak újságot az Apple-nél, és van egy kis eszük, akkor biztosan. Egy friss felmérés szerint a felhasználók imádják a cég routereit. Ezek után leépíteni az ágat komoly hiba lehet.

Nem rég írtunk róla, hogy Mark Gurman, a másik nagy jóstehetség Kuo mellett fülest kapott az AirPort termékcsalád leépítéséről. És sajnos, ha valakinek, akkor neki ezt is lehet hinni. Gurman azt a sivár jövőt festette le számunkra, amiben a termékeken dolgozó alkalmazottakat áthelyezik az Apple TV részlegre, a routerek gyártásával és fejlesztésével teljesen leállnak, és végül a raktáron lévő készleteket bezúzatják, az utánuk maradt földet felperzselik és besózzák. De most egy felmérést elhozta a remény kósza fénysugarát.

Apple AirPort a new hope

A J.D. Power nevű cég a U.S. Wireless Router Satisfaction Report című kutatásával arra volt kíváncsi, mennyire elégedettek az amerikai felhasználók azokkal a vezetéknélküli routerekkel, amiket az elmúlt 12 hónapban vásároltak. Végül 3037 vásárló dobta be a véleményét a kalapba, amit az elemzők alaposan megszakértettek, szummáztak és átlagoltak, majd kijött, hogy leginkább az AirPort Extreme vált be a közönségnek, 876 ponttal az ezres skálán.

Rögtön nyomában az Asus terméke ért be a második helyre, a maga 860 pontjával, őket követte a D-link és a TP-link. Az eredményekhez megkérdezték a vásárlókat mennyire elégedettek a Wi-Fi hatótávolságával, stabilitásával, a fel- és letöltés sebességével, a biztonsági lehetőségekkel, az árral, a használhatósággal, a funkciólistával, a felhasználói felülettel, a vevőszolgálattal, és hogy mennyire gyengül a jelerősség a távolsággal. Tehát igen alapos volt a felmérés.

AirPort elégedettségi felmérés

Kiderült az is, hogy nem csak itthon, de az USA-ban is árérzékenyek a fogyasztók, ez az elsődleges szempont a router vásárlásakor. Ezután jön csak a jelerősség, a márka reputációja és a használat egyszerűsége. A felmérés ideje alatt a megkérdezettek 16%-a tapasztalt zavart az erőben, ennyien tapasztaltak valamilyen problémát. A legtöbb panasz az újraindítások gyakoriságára érkezett, valamint a lassú internetsebességre.

A J.D. Power amerikai piackutató cég egyébként rendszeresen, számtalan kategóriában állítja össze a toplistáit, melyek elég fontosnak számítanak az Egyesült Államokban. Készítettek már kutatást a zenei streaming-szolgáltatásokról, az okosórák és a fitneszkarpántokról, és a táblagépekről is. Mondanom sem kell, mindegyikben az Apple tarolt.

És ezek után mit tervez csinálni az Apple a szintén töretlenül sikeres AirPortokkal Gurman szerint? Leépíteni az egészet a francba. Hát köszi szépen. Szívem szerint odaállnék Tim Cook elé, megragadnám az ingét, és lüktető halántékkal kérdezném tőle:

Miért Tim, miéééért????

C. Ronaldo why gif

Reméljük, hogy felbátorodnak az eredményeken Cupertinóban, és gyorsan meggondolják magukat.

Forrás: AppleInsider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!