imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lehet, hogy megvan az iPhone 8 igazi neve?


Tudom, tudom, sok a feltételes mód, de tényleg van ráció abban az elnevezésben, amit a japán Mac Otakara techblog szellőztetett meg a napokban. Az új, speciális iPhone lehet majd az Apple-telefonok kerámia Apple Watch-a.

Az Apple először az Apple Watch-nál vezette be azt a zseniális ötletet, hogy gyárt egy speciális, méregdrága órát is a szélesebb tömegeknek szóló órák mellett. Aki nem bír a pénzével, az szépen megveszi a különkiadást és mindenki jól jár. A vásárló örül, mert valami exkluzívat vehetett, amivel villoghat majd a sejktalálkozón; az Apple örül, mert mocskosra kereste magát az üzlettel.

Apple Watch kerámia

Mit szólnátok, ha azt mondanám: könnyen lehet, hogy az idáig iPhone 8 néven emlegetett OLED-kijelzős csodatelefon is olyan lesz, mint a Watch-oknál a kerámia különkiadás? Méregdrága, de rendkívül exkluzív. Kicsit erősen hangzik, ugye? Pedig a legtöbbször pontos Mac Otakara friss jelentésében pontosan valami ilyesmit állít. Szerintük a következő iPhone neve

iPhone Edition lesz.

És, hogy ez miért jelenti a fentieket? Mert pontosan így nevezik a kerámia órát is: Apple Watch Edition (Series 2). És a jelentésnek itt még nincs vége…

A kép csak koncepció.
A kép csak koncepció.

A továbbiakban kifejtik: egyáltalán nem biztos, hogy OLED kijelzős lesz ez a várhatóan szeptemberben, az iPhone 7s mellett bemutatásra kerülő készülék. Értesüléseik szerint az Apple még javában teszteli a különböző lehetőségeket. Az OLED mellett továbbra is benne van még a pakliban a sima LCD használata, valamint a ház anyaga sem tisztázott. A Mac Otakara szerint kísérleteznek üveggel, fehér kerámiával, és a már bevált alumínium is szóba jöhet. De ezeken kívül is vannak még Home gombos, és a nélküli prototípusok az Apple főhadiszállásán.

A techblog szerint egyelőre csak abban lehetünk biztosak, hogy érkezik a vezeték nélküli töltés, marad a duplakamera, valamint, hogy a kijelző használható területe 5 inch körüli lesz. Azért fontos kiemelni a használható kifejezést, mert bár a készülék várhatóan 5,8 inches edge-to-edge kijelzőt kap majd, a rebesgetett „funkciósáv” ebből le fog venni egy jelentős részt a virtuális gombok számára. A készülék fizikai mérete továbbra is maradna a mostani 4,7 iches iPhone-okéval megegyező.

A kép csak koncepció.
A kép csak koncepció.

Ez a jelentés némileg szembe megy Kuo információival, amik már egy jó ideje kivétel nélkül csak OLED kijelzős iPhone 8-ról jövendölnek, és egyáltalán nem említenek semmiféle kísérletezgetést. Kuo információ mellett szólnak azok a hírek is, miszerint az Apple már 160 millió OLED panelt rendelt be a Samsungtól. Minek ennyi, ha nem biztosak az OLED-ben? Ezzel szemben a Mac Otakara igazát erősíthetik azok az értesülések, miszerint a speciális iPhone-t bár valószínűleg szeptemberben mutatják majd be, de a gyártása jóval későbbre tolódhat majd.

Őszintén szólva kicsit tartok tőle, hogyha tényleg különkiadás lesz az iPhone Edition, akkor az bizony a kerámia Watch-hoz hasonlóan fél millió forintról fog indulni.

Forrás: Macrumors
Képek: AlHasan Husni

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!