imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Lehet még az Apple-nek AR szemüvege?


A mostani helyzetben, mikor boltok zárnak be, lassul vagy szünetel a termelés, minden bizonytalan egyelőre nem marad más, mint a találgatás. Természetesen azért az élet nem áll meg, így a színfalak mögül újabb hír érkezett az Apple Carhoz hasonlóan misztikus és éteri létű Apple Glasses koncepciójáról.

Időnként – úgy negyedévente egyszer – általában előkerül az Apple AR szemüvegének (vagy headsetjének) témája, csak hogy ne felejthessük el, ez is benne lehet a pakliban. Ha rossz indulatú akarnék lenni (magammal), azt mondanám: na, ezek sem tudnak már mit kitalálni a nagy szélcsendben. És persze, lehet igazam is lenne.

A mostani hírekben onnan folytatódik a fáma, ahol abbahagytuk: 2022 lehet a kiterjesztett valóság éve az Apple-nél. A tél során a The Information hozta azokat a híreket, hogy az Apple ténylegesen dolgozhat egy fejen viselhető eszközön, mely akár az AR-VR élmények kombinációjával is szolgálhat. Mindez 2022-ben és erre rádobva még egy gombócot 23-ban jöhet a totál AR-élményt kínáló szemüveg.

Szerintük a vállalat headsete nagyban hasonlíthat a Facebook Oculus Quest eszközéhez, de sokkal finomabb lehet a design, valamint jóval könnyebb és puhább anyagokból készülhetne, hogy több órás viselése is kényelmes legyen. A hozzá passzoló appok fejlesztése pedig 2021-ben indulhatna meg széleskörben.

Az ezt követő szemüveget olyan kicsire és könnyedre szeretnék tervezni, hogy egész nap is kellemes viselet legyen, akár egy valódi szemüveg, csak kicsit (?!) vastagabb kerettel, hogy a hardver is elférjen valahol.

Erre erősít rá a mostani meg nem nevezett tajvani forrás, akik beszállítóként vesznek részt az Apple kiterjesztett valósággal működő szemüvegének fejlesztésében egy optikai komponenst gyártva. Ők tudni vélik, hogy a készülék legkorábbi érkezésére még legalább 2 évet várnunk kell.

Szerintetek az Apple Glasses esetében többről van szó, mint a sarokban porosodó egyszeri ötletről vagy pont úgy lehet lehúzni a projektet a csövön, mint az anno hirdetett Apple Carral tették? Van egyáltalán szükség erre a szemüvegre? Mi lehet a következő nagy dobás, ha nem az AR-VR vonal?

Forrás: The Information, MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!