imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Lehet szép egy háromkamerás iPhone?


A megnövekvő kamerasziget esztétikussá tétele nem kis feladat. Philip Martin legfrissebb koncepciójában szerintünk sikerült.

Egy ideje szállingóznak már a hírek, hogy a 2019-es iPhone-ok esetében jöhet majd egy harmadik kamera, ám hogy pontosan mit is tud majd, azt még egyelőre nem tudhatjuk biztosan. Az elrendezésre viszont már a kezdetektől láttunk példákat. Valószínűleg négyzetalakúvá nő majd a kamerasziget, valahogy így:

Ízlésen nem sok értelme van vitázni, de azért lássuk be, az elég objektív megállapítás, hogy nem ez lenne Jony Ive legszebb műve. Így gondolta ezt valószínűleg Philip Martin is, aki egy új, az eddigiektől eltérő elképzelésre épülő koncepciót osztott meg. A legfontosabb eleme, hogy a kamerasziget egy sorban helyezkedne el:

Ennek egyébként az esztétika mellett praktikus oka is lehetne: Az asztalra letett iPhone így nem billegne (aki tokban hordja annak most sem billeg), sőt, még kapna is egy kis levegőt alulról, ami segíthet a hőkezelésben:

Az persze megint más kérdés, hogy hiába nézne ki szépen egy ilyen elrendezés, egyáltalán van-e épp ott hely az eszközben, mennyire kéne áttervezni más alkatrészeket, hogy ez meg is valósulhasson. A teljes kamerakiosztást Martin az alábbiak szerint képzelte el:

Az anyaghasználaton is változtatna. Lecserélné a fényes hátlapot csiszolt üvegre, ami szerinte jobban illeszkedik az aluminium részekhez a ködös, fagyos hatásával. Ezt az anyagot San Francisco ködre keresztelte.

Hogy tetszenek ezek az ötletek? Szebb lenne így a sziget? Jobban tetszene a fagyos hatású hátlap?

A koncepcióra ezúttal (is) Kádár Viktor hívta fel a figyelmünk, köszönjük!

Forrás: Behance

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!