imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lejárt a bankkártyád? Így csatolj újat az Apple ID-dhez!


Ismét egy elsősorban kezdő felhasználóknak szóló tippet szeretnénk mutatni. Legtöbben, amikor létrehoztuk az Apple ID-nk, egyből csatoltunk hozzá egy bankkártyát is. A bankkártyák viszont idővel lejárnak. Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan adhatjuk meg az új kártyánk adatait.

Történt ma reggel, hogy heves sírásba kezdett a gépem, mivel a bankkártyám ebben a hónapban lejárt, és az Apple nem tudta levonni a megújuló előfizetéseim után járó sarcot. A fejemben is volt a dolog, hiszen nemrég küldte a bankom az új kártyát, viszont valahogy mégis elfejtettem a cserét. Szerencsére kevés fájdalommal, gyorsan pótolhattam restanciám, gondoltam, hátha másnak is hasznos lehet, ha leírom a lépéseket.

Még emailt is írtak.

iPhone, iPad vagy iPod ouch segítségével

  • Koppints a Beállítások > [Neved] > Fizetés és szállítás menüpontra, és add meg az Apple ID-d jelszavát, ha kéri a rendszer.
  • Ezután válaszd ki a jelenlegi fizetési módszert. Megjegyzés: ha Családi megosztást használtok, kizárólag a család szervezője tudja frissíteni a fizetési adatokat.
  • A következő oldalon már módosíthatod is a bankkártyaadatokat, ha végeztél kattints a Mentés gombra.

Mac vagy PC segítségével

  • Nyisd meg az iTunes-t.
  • Ha esetleg még nem lennél bejelentkezve, jelentkezz be Apple ID azonosítóddal.
  • A képernyő tetején vagy az iTunes ablakának tetején található menüsoron válaszd ki a Fiók > Saját fiók megtekintése menüpontot.
  • Kattints a Fizetés típusa felirattól jobbra található Szerkesztés elemre. A Fizetési mód szakaszban láthatod az iTunes Store által elfogadott fizetési módokat. Megjegyzés: itt is érvényes, hogyha használjátok a Családi megosztást, akkor kizárólag a család szervezője tudja majd frissíteni a fizetési adatokat.
  • A következő oldalon már módosíthatod is a bankkártya adatokat, ha végeztél kattints a Mentés gombra.

Nota bene: ha hitelkártyára módosítottad a fizetési módot, az iTunes Store ideiglenesen,
hitelesítési célból zárol egy kis összeget a hitelkártyádon a frissített fizetési adatok igazolása érdekében.

Ilyen egyszerű volt az egész, remélem tudtam segíteni pár eltévelyedett léleknek. Csak azt ne felejtsétek el, hogy más Apple-ön kívüli szolgáltatásokon is frissítsétek az adatokat (eBay, Spotify stb…)

Forrás: Apple

Több országban egyébként pont a napokban vált elérhetővé a PayPal, mint elfogadott fizetési mód. Mi egyelőre még nem vagyunk a támogatott országok listájában, de remélhetőleg nem kell majd sokat várnunk. Várakozást közben pedig mi sem lehet jobb szórakozás, mint megnézni, milyen hatalmas kedvezményekkel lehet most beszerezni bizonyos Maceket.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!