imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lelkesen támogatja a mixelt valóságot az Apple


Azaz a virtuális– és kiterjesztett valóság felhasználását, igaz tudva levő, hogy utóbbiban sokkal több fantáziát látnak a cupertinóiak. A csapat három mérnöke nemrégiben a WebVR Community Group kezdeményezéshez csatlakozott, a cég egyik marketingese pedig részletesen is kifejtette álláspontját a témában.

Azt hiszem, nem bocsátkozom túl nagy találgatásokba, ha azt mondom, hogy az ARKit és az Apple iPhone-os kiterjesztett valóság projektje sikerre van ítélve. Nincs még egy ennyire egységes, platform-szintű kezdeményezés, ami érdekelné is a fejlesztőket, ha pedig az Apple el akar adni valamit, azt el is fogja. Nincs szükséged AR-ra? Semmi gond, majd az Apple olyanra csinálja, hogy akard az AR-t.

Az cég mindent meg is tesz ennek érdekében. Először Brandon Jones, a Google egyik munkatársa vette észre, hogy feltűnt három mérnök az Apple képviseletében egy olyan kezdeményezésben, ami azért jött létre, hogy a felhasználók mobileszköztől és böngészőtől függetlenül azonos VR élményben részesüljenek. Brandon azt is hozzátette, hogy a csoportban való részvétel szerinte nem egyenlő a végrehajtás iránti elkötelezettséggel, bár az Apple mérnökei valószínűleg nem a lábukat lógatni mentek.

Greg Joswiak, az Apple egyik vezető munkatársa korábban az ARKit fogadtatását “hihetetlennek” nevezte, tényleg elég gyorsan nekiálltak a fejlesztők tesztelgetni az új fejlesztőcsomagot. Bár mostanság sok szóbeszéd járta az Apple kiterjesztett valóság szemüvegéről, Joswiak kiemelte, hogy ha minden jól megy, az ARKit rövid időn belül közel 1 milliárd eszközön fog futni, beleértve az iPhone-t és az iPadet is.

Mindenfélét fejlesztenek, a virtuális mérőszalagtól kezdve a padlón táncoló balerináig. Egészen hihetetlen, miket alkottak az emberek ilyen rövid időn belül. […] Úgy gondolom, van egy hatalmas futópályánk az iPhone-nal és az iPaddel. Az a tény, hogy van egy milliárd eszközünk a felhasználók kezében, egy jó lehetőség a fejlesztők számára. Ki tudja, mik jönnek velünk szemben az úton, de bármik is ezek, jelenleg a nulláról indulunk.

Joswiak a fejlesztők mellett beszélt egy kicsit a kereskedelmi felhasználásról is, igaz csak szűkszavúan. Az ARKit eddigi legnagyobb dobása az IKEA-val kötött partnerség, a bútoráruház applikációjának segítségével bárki kényelmesen, otthon, a telefonját a kezében tartva megnézheti majd, hogy a kiszemelt szekrény vagy kanapé hogyan mutatna a nappalijában. Ez azért nagyban megkönnyítené a lakberendezést, Hordon nem régiben részletesen kifejtette, hogy miért nagyszerű egy ilyen app fejlesztése.

Van egy az egész világot lefedő fejlesztőcsoportunk, ami ellátja a különböző piacokat és régiókat. – jegyezte meg Joswiak.

Forrás: 9to5mac 1, 2

Ha felkeltette az érdeklődésedet a cikk és tovább olvasnál a témában, akkor a kiterjesztett valóság mappában, illetve az iOS és WWDC mappában több információt tudhatsz meg előző írásainkból az AR-ral, az ARKit-tel és az iOS 11 újdonságaival kapcsolatban.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!