imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lenyűgöző iPhone 8 koncepcióképek


Ezúttal nem magán a telefon kinézetén van a hangsúly, hanem azon, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a keret nélküli OLED kijelző, a virtuális Home gomb és a fölötte elhelyezkedő sáv, a „HomeBar”.

Már rengeteg rendert, koncepciót és dummy modellt láthattunk az Apple küszöbön álló, szinte káva nélküli, OLED kijelzős csúcsmodelljéről. John Calkins viszont most egy kicsit más megvilágításba helyezte az új üdvöskét. Az eddigi képek legtöbbje ugyanis nem gondolta tovább a Ming-Chi Kuo által már megjósolt „funkciósávban” rejlő lehetőségeket, sem a méretezhető virtuális Home gombot.

A hiányt pótlandó, most mindkettőről láthatunk pár klassz kis koncepcióképet, plusz Calkins tovább álmodta az OLED kijelző nyújtotta előnyöket is. A képeken látható iOS inkább nevezhető iOS 12-nek, hiszen az iOS 11 már biztosan nem ilyen lesz, de az sem kizárható, hogy az iPhone 8 kedvéért az Apple módosítani fog majd kicsit az operációs rendszerén.

A „HomeBar” fantázianéven emlegetett, virtuális Home gomb mellett és fölött elhelyezkedő sáv például otthona lehetne az értesítéseknek, hívásoknak, és shortcutoknak. Mindezt úgy, hogy közben kontextustól függően, dinamikusan változtathatja a megjelenített tartalmat.

Az új HomeBar segítségével megnyithatnád az értesítéseidet, ránézhetnél a widgetekre és shortcutokra, vagy visszatérhetnél a főképernyőre. 100%-osan személyre szabható. 100%-osan egyszerű.

Az új virtuális Home gomb egyszerre szokatlan és ismerős. A háttérképedtől függően képes lehet változtatni a színét. Ezen túl pedig szabadon méretezheted, vagy akár el is rejtheted. – nyilatkozta a koncepció készítője.

Az OLED kijelzőnek hála, a legfontosabb információkat (idő, értesítések száma és a többi) folyamatosan láthatnánk akár a lezárt képernyőn is, hiszen a kijelzőtechnológia lényegesen energiatakarékosabb a mostani megoldásnál. Emellett persze a nagyobb, káva nélküli kijelző is sok egyéb haszonnal járhat: például az Üzenetekben láthatnánk más, kapcsolódó beszélgetéseket, vagy a Musicban nagyobbak lehetnének az albumképek, és hasonlók.

Nektek hogy tetszik?

Forrás: Behance

Ha érdekelnek a HomePod szoftveréből kiszivárgott, ezáltal biztosra vehető információk az iPhone 8-ról, akkor erre érdemes tovább nézelődnöd. Ha annyira nem pörgetett be a hype, van még bőven telefonja az Apple-nek. Köztük nem is egy ráadásul most akciós.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!