imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lenyűgöző, miket tud egy Apple okosotthon!


Megújították a Home app aloldalát, aminek köszönhetően egy rövid videó is felkerült az oldalra. Ebben az Apple megmutatja: szerintük hogyan néz ki az élet egy okosotthonban. És hát elég vagányul…

Lassan nem csak valamiféle úri huncutságként, hanem a mindennapok szerves részeként fogunk az okosotthonokra tekinteni. Egyre több háztartás kezd „okosodni”, ha máshogy nem is, legalább egy színszabályozós okoslámpa formájában. A trendre ráérzett az Apple is, aminek köszönhetően már lassan három éve élvezhetjük a Home Kit minden áldását. A keretrendszer lényege, hogy egységesíti az otthoni okos eszközök működését, így a felhasználó egyetlen alkalmazásból, a Home appból tud irányítani gyakorlatilag bármit a lakásban. Olyan ez az egész mint egy ház alakú távirányítós autó felnőtteknek.

homeapp_startframe_large_2x

Ahogy egyre több gyártó egyre több megoldással rukkol elő, úgy bővül a potenciálisan szabályozható funkciók listája is. Ma már ott tartunk, hogy pár eszköz beszerzése után simán beállíthatjuk hazafelé menet, hogy milyen hőmérsékletű lakásba akarunk érkezni, főzethetünk magunknak kávét, vagy azt is megleshetjük, ki csöngetett be a házba, még akkor is, ha épp a Föld másik oldalán isszuk a koktélt a tengerparton.

Screen Shot 2017-03-02 at 10.29.20

Az ilyen helyzetek demózásának érdekében újította meg az Apple is a Home app aloldalát, és töltött fel rá egy 46 másodperces kis videót. A történetben egy nő Home-alkalmazáshasználatban gazdag napját kísérhetjük végig. Reggel felkel, szól Sirinek, hogy „Hello felébredtem”. Az asszisztens erre rögvest felkapcsolja a lámpákat, felhúzza a redőnyt és beállítja a fűtést. Jöhet a reggeli, két kattintás múlva már készül is a kávé.

Munkába indulás után a Siri szépen lekapcsolja a lámpákat és bezárja a házat. Pár óra múlva érkezés haza, zár kinyit és jöhetnek vissza a fények. Egy fárasztó munkanap után pedig nincs is jobb, mint egy esti filmnézés, főleg ha Siri mozizósra rakja a világítást, lehúzza a redőnyöket és izzítja az Apple TV-t. Aki pedig olyan ügyes volt, hogy a nem a TV előtt aludt el a kanapén, az megérdemli, hogy a személyi asszisztens kívánjon neki jóéjszakát, és kapcsolja le a villanyokat.

Ez hát egy nap az okosotthonban az Apple szerint. Ha neked is megjött a kedved a királyhoz illő kiszolgáláshoz, érdemes végignézni a megújult oldalt, hogy lásd, miket tud még a HomeKit.

Forrás: Macrumors

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!