imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lesz-e Apple Watch 2 idén ősszel?


Az utóbbi hetekben újra beindultak a találgatások az Apple Watch 2 közeli bemutatásával kapcsolatban, de vajon mi igaz a hírekből?

Az iPhone 7-ről már szinte mindent tudni lehet, ezért az utóbbi hetekben az Apple-lel foglalkozó oldalak újra elővették az Apple Watch témát. A Digitimes például biztosra veszi, hogy ősszel az iPhone 7-tel együtt érkezik egy vékonyabb Apple Watch 2. Sajnos a Digitimes olyan mint a Blikk, az a biztos, ha semmit nem hiszünk el nekik. Szerintük egyébként új kijelzőt is kap az Apple Watch 2, mégpedig az OGS, vagyis a One Glass Solution technológiára alapuló üveget. Az OGS technológia egy réteggel vékonyabb mint a jelenlegi, ez pedig azt jelenti, hogy valamivel vékonyabb lehet az Apple Watch 2. Persze csak akkor ha egyáltalán igaz ez a hír.

Apple Watch 2 koncepció
Apple Watch 2 koncepció

Más források tudni vélik, hogy GPS és kamera is belekerül az Apple Watch 2-be, de ennek szinte tényleg nulla az esélye. A GPS modul elképesztő gyorsan merítené az akkumulátort, egy borzalmas minőségű orrszőr fotózó kamerának meg semmi értelme, ahogy ez már a Samsung okosórájánál is kiderült, szóval ez utóbbi pletykáknak semmi esélyt nem adunk.

A legnagyobb kérdés, hogy egyáltalán bemutat-e az Apple egy második generációs Apple Watch modellt, mondjuk a nem túl ütősnek ígérkező iPhone 7 mellé, hogy valamivel kitöltsék a két órás őszi keynote-ot.

A válasz a kérdésre nehéz, hiszen mi sem tudunk sokkal többet mint a kedves olvasó, de ha tippelnünk kellene, akkor inkább arra fogadnánk, hogy majd csak jövő tavasszal érkezik az új Apple Watch. Miért? Több oka is van ennek.

Tudjuk, hogy a jelenleg is kapható Apple Watch nem fogy rosszul. Oké, nem is fogy túl fényesen, de a karácsonyi szezon elég komoly lökést adhat az Apple órájának, hiszen igen jó ajándék, emiatt nem feltétlen van rákényszerülve az Apple, hogy még idén bemutassanak egy új modellt, ami egyébként esélyes, hogy mág hiánycikk is lenne, és pont ezért nem dobná meg jelentősen az eladási számokat.

watchos3

A másik ok, hogy ősszel érkezik a jelentősen átdolgozott watchOS 3, aminek a legnagyobb előnye – a beszélő Mickey egér mellett – hogy fényévekkel gyorsabb lesz az Apple Watch alkalmazások betöltődése. Teszteltük már a watchOS 3-at az óránkon, és az Apple igéretéhez hűen tényleg annyit gyorsult a rendszer mintha egy kétszer háromszor gyorsabb hardvert kapott volna az Apple Watch. Tehát a watchOS 3 megoldja az Apple Watch legnagyobb hibáját, a sebességgondokat.

A harmadik ok, ami miatt nem nagyon bízunk egy esetleges szeptemberi bemutatóban, hogy még semmilyen alkatrész nem szivárgott ki, márpedig ha az Apple szeptemberben Apple Watch 2-őt mutatna be, akkor már rég gyártásban kellene lennie a készüléknek. Egyelőre viszont még egyetlen homályos fotó sem szaladt körbe a neten Apple Watch 2 alkatrészekről.

Bár mi lennénk a legboldogabbak ha idén ősszel érkezne egy új Apple Watch, a fent vázolt okok miatt egyre valószínűbb, hogy csak jövőre láthatunk új Apple Watch modellt, ami pont két éves frissítési ciklust jelentene a 2015 áprilisi rajthoz képest.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!