imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lesz élő közvetítés a jövőheti iPad-bemutatón


Az Apple weboldalán ma feltűnt, hogy ismét élő közvetítéssel, vagyis live streammel készülnek a jövő hét csütörtökön (október 16-án) itthoni idő szerint este hétkor kezdődő eseményre. Szerencsére mostanában minden jelentősebb bemutatónál van ilyen közvetítés, az más kérdés, hogy mennyire sikerül kivitelezni a technikai oldalát.

Legutóbb a szeptember 9-i iPhone 6 és Apple Watch bemutatót közvetítette az Apple- inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ha finoman akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, voltak apró gikszerek az elő videóstreammel. De nem akarok finoman fogalmazni: a közvetítés minősége kritikán aluli volt. Az idő felében gyakorlatilag egyáltalán nem volt kép, ha volt is, kínai hangalámondással, mintha a 80-as években lennénk.

És ez a jobbik rész volt, mert az idő jelentős részében gyakorlatilag egy monoszkópot láthattunk a közvetítőkocsi menetrendjével, amin éppen csak az nem volt rajta, hogy mi az esemény pontos műsorterve, mondjuk hogy 10:07-kor bemutatják majd az Apple Watch-ot vagy ilyesmi. Elég kellemetlen volt, na. Azóta valószínűleg mindenkit kirúgtak az Apple stream-csapatából, úgyhogy reméljük az új srácok jobban teljesítenek majd az iPad-bemutató esetében.

Az Apple közvetítéséhez Safari 5.1.10 vagy újabb böngészőre van szükség legalább OS X 10.6.8 operációs rendszeren, vagy minimum iOS 6-ra, illetve második vagy harmadik generációs Apple TV-re 6.2-es verziójú vagy újabb szoftverrel. A Windows tehát ismét kimarad a sorból.

Természetesen ahogy azt korábban megszokhattátok, mi is jelentkezünk élő videós közvetítéssel, nálunk 18:00 órakor indul a buli, melyet ismét a USTREAM-en követhettek majd az iMagazin.hu, Handras.hu és Plastik.hu koprodukciójában. Addig pedig szokás szerint jelentkezünk majd valamikor egy cikkel arról, hogy ki mit vár a bemutatón az iMagazin szerkesztőségéből.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!