imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Létezik az arany iPhone X, csak az Apple nem adta ki!


Egyelőre. A legszebb az egészben, hogy ezúttal nem Gurman, Kuo vagy más informátor szivárogtatott, hanem a Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC). Ilyet lett volna a harmadik színopcióval érkező iPhone X modell.

Mint az tudvalevő, az iPhone X tavaly ősszel két választható színárnyalatban látta meg a napvilágot: fekete és fehér. Ez újabban elég szokatlan lépésnek számít az Apple-től, hiszen az elmúlt mostanában a rozéaranytól kezdve a Jet Blackig mindent láthattunk már, a RED termékekről már nem is beszélve. Akkor még azt hittük, hogy az exkluzivitás jegyében történt mindez, de kiderült, lett volna még opció.

Nevesül egy arany árnyalatú iPhone X, amit végül az Apple nem adott ki. Mindezt pedig 100%-os bizonyossággal állíthatjuk, hiszen nem egy elcsípett, kétes forrásból származó kínai WeChat üzenetben talált krumplival készített fotó bizonyítja, hanem maga az FCC. Pontosabban az a dokumentáció, amit még az Apple nyújtott be a hatóságnak tavaly, és amely most hivatalosan is nyilvánosságra került.

Az Egyesült Államokban minden mobilgyártó köteles elküldeni az FCC-nek a forgalmazni kívánt készülék pontos leírását, paramétereit, stb. Ez alól az Apple sem kivétel, így még az iPhone X megjelenése előtt eleget téve kötelességüknek, beadták a dokumentációt a szervnek. Ezekre a papírokra (egy részükre legalábbis) 180 napos titkosítás érvényes, érthető okokból. A szóban forgó beadványra épp mostanában járt le az embargó, így az FCC nyilvánosságra hozta azt.

Csodák csodájára a képeken egy korábban soha nem látott, arany színű iPhone X látható.

Ráadásul minden oldalról alaposan, jó minőségben dokumentálva. Innentől kezdve pedig égészen biztosak lehetünk benne, hogy az Apple a fekete és a fehér opciók mellé még közvetlenül a bemutató előtt tervezett egy harmadikat is, csak azt végül nem adták ki. Feltételezhető, hogy valamilyen gyártási nehézség állhat a háttérben.

Ezt erősíti, hogy a hírforrások is sokáig arról cikkeztek, hogy három színben fog érkezni a csúcskészülék. Aztán egy pont után Ming-Chi Kuo arról kezdett beszélni, hogy gyártási nehézségek adódtak a Blush Gold iPhone-nal, ami miatt a készülék megjelenése későbbi dátumra csúszhat. Legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a rozsdamentes acél keret okozta a problémákat, hiszen az iPhone 8-nál gond nélkül összehozták a színt, és az egyetlen releváns különbség csak a keret anyagában állapítható meg a két modell között.

Természetesen nem tudhatunk semmi biztosat az Apple terveivel kapcsolatban. Elképzelhető, és mostanában ismét szárnya kaptak ilyen jellegű pletykák, hogy valamikor ciklus közben adják majd ki az új színt. Abból kiindulva viszont, hogy a csúcsmodell még a (PRODUCT)RED pirosat sem öltötte magára, könnyel elképzelhető, hogy még mindig nehézségekbe ütközik az acélkeret megfelelő festése.

Én személy szerint nagyobb esélyt látok arra, hogy inkább hagyják a dolgot. Amúgy se lett valami lélegzetelállítóan gyönyörű…

Forrás: The Verge

A valóban megjelent modellek viszont annál inkább. Erre tudsz beszerezni magadnak egy példányt. Ha pedig ragaszkodsz az aranyhoz, ott van az iPhone 8 és 8 Plus, melyek mindegyike megkapta ezt a színt.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!