imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Letölthető az iOS 11 nyolcadik bétája


Az éjszaka folyamán megérkezett az iOS 11 nyolcadik fejlesztői bétája, mely néhány órán belül már publikussá is vált, így aki hajlandóságot érez rá, akár már le is töltheti. A frissítés dizájn tekintetében most semmilyen újdonsággal nem dukál, és a csomag méretéből (hozzávetőleg 50 Mb) is arra lehet következtetni, hogy bizony hibajavításokon kívül nem sok minden történt a rendszerben. Lássuk, mire számíthat az, aki letölti az iOS legfrissebb verzióját!

Az iOS 11 rengeteg újdonságot rejt magában, beleértve az új Fájlkezelőt, a Drag & Drop rendszert, a multitasking felületet, a személyre szabható Vezérlőközpontot és az iPadre dedikált Dockot. Korábban megírtuk, hogy miért érdemes várni a frissítéssel, majd az első nyilvános béta megjelenésével külön cikket szenteltünk annak, hogyan rakhatjátok fel az iPhone-otokra már most a béta állapotban lévő iOS 11-et, sőt, azt is kiveséztük, hogyan lehet visszaállni korábbi verzióra.

Jó eséllyel kevesebb, mint két hét van hátra az szeptemberi Keynote-ig, amikor is az iOS 11 elnyeri majd végleges formáját. Azonban hibajavításokból sosem elég, mindig akad valami, amit az Apple még kiküszöbölhet a végleges verzió megjelenéséig. A mostani frissítés, az ezt megelőzőekkel ellentétben, semmi szembetűnő változást nem hozott. Súlyos bugokkal is egyre ritkábban lehet találkozni. A jelenlegi csomag csupán hibajavításokat tartalmazott. A kisebb bugok nagy részét is már sikerült orvosolni, és Jony Ive ezúttal egyetlen ikon fizimiskáján sem változtatott. Az iOS 11 nyolcadik fejlesztői bétájában egy-két eddig nem működő funkció is életre kelt, nézzük, mi változott:

  • Ismét működik a 3D touch gesztus a telefonszámokra koppintás során.
  • Az App Store-ban egy alkalmazásra rákeresve legfelül rendszerint promótált appokkal találkozhatunk majd.
  • Életre kelt a 3D touch kivágás+beillesztés funkció (drag & drop).
  • A W1 chippel ellátott eszközök párosításánál mostantól a felugró kártya nem állítja le a videólejátszást.
  • A HomeKit alkalmazást végre meg lehet nyitni a Vezérlőközpontból is.
  • Mostantól a Hotspot megosztás is működik, amivel egy ismert hálózat jelszavát oszthatjuk meg a közelünkben lévő ismerősökkel könnyedén. Erről már mi is írtunk korábban.

Ennyi jutott mára az újdonságokból. Most már tényleg nincs sok hátra a végleges verzióig, az iOS 11 bétája szépen kikupálódott a nyár folyamán. Ha lemaradtál volna az előző béta újdonságiról, akkor se csüggedj, természetesen ezekről is írtunk. Ne feledjétek, elindult a Back to School akció az iSTYLE-ban, ami azt jelenti, hogy most 12%-os kedvezménnyel válogathattok a MacBookok között (a pénztárnál egy érvényes felsőoktatási diákigazolványra lesz szükségetek).

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!