imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Letölthető az iOS 12.0.1


Megérkezett az iOS 12 első hivatalos frissítése. Az Apple végül nem várt a hónap végére várható iOS 12.1 indulásáig, és egy apró, hibajavítós frissítést címzett minden mostanában felmerült szoftveres problémának.

Körülbelül 3 hete jelent meg az iOS 12, ami szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és messze az utóbbi idők egyik legstabilabb rendszereként debütált. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden hibát mellőzött, de ezek komolysága szerencsére meg sem közelíti a tavalyi iOS 11 indulása körül kipattantakat. A mostani frissítés az utóbbi időszakban előjött bugokat tiporja el, amelyek közül a legfontosabb (és legsúlyosabb) az új iPhone-okat érintő töltési probléma.

Az iOS 12 annak ellenére, hogy egy szándékosan visszafogottabb frissítés lett, mégis számos izgalmas újdonságot hozott magával. A teljesség igénye nélkül ide sorolhatók a régebbi készülékek látványos teljesítményfokozása, az új kiterjesztett valóság funkciók, az átgondolt felülettel érkező gyári alkalmazások, a Digital Health statisztikái, a FaceTime fejlesztések, a csoportos értesítések vagy a Fotók alkalmazás új, intelligens algoritmusai.

Az Apple a következőt írja a frissítésről:

Az iOS 12.0.1 hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz iPhone-hoz és iPadhez. Ez a frissítés:

  • Kijavít egy problémát, amely miatt egyes iPhone XS-ek töltése nem kezdődik meg azonnal, amikor Lightning-kábelhez vannak csatlakoztatva;
  • Megold egy problémát, amely miatt az iPhone XS-ek alkalmanként 2,4G Hz-en csatlakoznak újra a Wi-Fi-hálózatokhoz 5 GHz helyett;
  • Visszaállítja a „.?123” billentyű eredeti helyzetét az iPad billentyűzetén;
  • Kijavít egy problémát, amely miatt a feliratok nem mindig jelennek meg bizonyos videoalkalmazásokban;
  • Megold egy problémát, amely miatt a Bluetooth elérhetetlenné válhat.
  • Az Apple-szoftverfrissítések biztonsági tartalmára vonatkozó tudnivalókért látogasson el a következő weboldalra: https://support.apple.com/kb/HT201222

A frissítés mindenki számára elérhető, akinek a készüléke támogatja az iOS 12-t. A frissítés mérete modellenként eltérő lehet, iPhone XS-en 157,5 MB. Letöltéshez, mint mindig, most is a Beállítások » Általános » Szoftverfrissítés menüpontba kell ellátogatni.

Bár a frissítés nem jár adatvesztéssel, azért tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, és készítünk egy biztonsági mentést az iPhone-unk vagy iPadünk tartalmáról. Készíthetünk teljes biztonsági mentést az iCloud-tárhelyünkbe, vagy számítógépünkre az iTunes segítségével. Szorgalmasaknak mindkettő ér.

Az iOS 12 az alábbi készülékekkel kompatibilis: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPad 5.gen, iPad 6.gen, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad 2017, iPad Pro 9,7″, iPad Pro 10,5″, iPad Pro 12,9″ (mindkét generáció), hatodik generációs iPod touch.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!