imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Letölthető az iOS 12 Shortcuts alkalmazása!


Az Apple minden iOS 12 felhasználó számára elérhetővé tette a sokkal intelligensebb, személyre szabottabb Sirit eredményező alkalmazását, a Shortcutsot.

Az iOS 12 újdonságlistájának egyik izgalmas tétele a Shortcuts alkalmazás volt. Ez az az app, ami az Apple tavalyi felvásárlásának, a komplexebb műveletek automatizálásában utazó Workflownak lett a továbbgondolása. A cél, hogy Siri az eddiginél jóval bonyolultabb, összetettebb feladatokat is végre tudjon hajtani (akár harmadik féltől származó alkalmazások műveleteit is ideértve), illetve, hogy az asszisztens jobban igazodjon a felhasználó igényeihez. A működésről láthattok egy részletesebb magyarázóvideót!

Nem sokkal azután, hogy tegnap este útjának indult az iOS 12 széles közönségnek szánt, végleges kiadása, felbukkant az App Store-ban a Shortcuts alkalmazás is, leváltva ezzel a korábbi Workflowt. Ha tehát még sosem használtad az appot, akkor már rögtön Shortcuts néven keresd; ha viszont Workflow user voltál, akkor a frissítéseknél fogod megtalálni az újdonságot. Érdemes rászánni egy kis időt a barátkozásra, hiszen az app segítségével még annak ellenére is nagyobb öröm lesz használni az asszisztenst, hogy az ugyebár nem beszél magyarul.

Ezzel egy időben egy rakás másik alkalmazás is frissült az App Store-ban az új funkció támogatásával. Ha az alábbi appok valamelyikét használod, nézd meg, hogy miket tudsz majd kihozni, ha Sirivel kombinálod. A teljesség igénye nélkül:

Nekem mostantól például a „Hey Siri, take a picture fast“ kifejezésre kedvenc fotós alkalmazásom, a Halide fog lőni egy képet, 1 másodpercen belül. Elég király.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!