imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Letölthető az iOS 8.1


Az Apple korábbi bejelentésének megfelelően a mai napon megjelent az iOS 8.1. A frissítés telepítése után elérhetőek a Continuity funkciók, Amerikában működik az Apple Pay, és természetesen néhány apróbb javítást is tartalmaz az új verzió.

Már telepíthető az iOS 8 kompatibilis készülékekre kiadott legújabb frissítés, az iOS 8.1. Egyelőre semmilyen probléma nem merült fel az új verzióval kapcsolatban, amennyiben esetleg bármilyen fennakadást okozna a felhasználóknak a szoftververzió, frissítjük cikkünket.

Az iOS 8 eddigi legfontosabb frissítése a mostani, hiszen ezzel már működik a régóta várt Continuity funkciók mindegyike, beleértve az Instant Hotspotot és az SMS üzenetek továbbítását is. Előbbi segítségével az iPhone-unk mobilinternet elérését használhatjuk Mac-ünkön, anélkül, hogy a telefonon bármit át kellene állítanunk, utóbbi pedig az SMS üzenetek küldését és fogadását teszi lehetővé Mac, iPad és iPod Touch készülékeken. Emlékeztetőtül: A funkciók használatához szükséges, hogy valamennyi készülékünkön a legújabb rendszer fusson, név szerint az iOS 8 és a Mac OS X Yosemite.

A frissítés világszinten nagyon, hazai fronton kevésbé izgalmas része, hogy ezzel beindul az Apple Pay fizetőeszköz használata is, azonban egyelőre kizárólag az Amerikai Egyesült Államok szerencsés felhasználói számára. A szolgáltatás nyilvános fogadtatása miatt bizonyára izgulnak az Apple-vezetők, az érintett bankok, a piaci elemzők és természetesen a befektetők is. Vajon az Apple Pay megadja az elvárt lökést az elmúlt hónapban szolid visszaesést, a napokban mérsékelt növekedést produkáló Apple piaci részvényeknek?

Ha a befektetőket nem is, a felhasználók egy részét bizonyára már az is elégedettséggel tölti el, hogy visszakerül az iOS 8 korai verzióiban elveszített Camera Roll (Filmtekercs) menüpont, ahol az összes fotónk időrendben sorakozik fel. Szintén a frissítés újdonsága, hogy már publikus, mindenki számára kipróbálható az iCloud Photo Library tesztverziója. Ez a szolgáltatás készülékeink között szinkronizálja az összes elkészített fényképünket és az azokon végzett változtatásokat, természetesen iCloud tárhelyünk felhasználásával.

Összességében az iOS 8 első jelentős frissítéséről van szó, amit a verziószám is jelez, de nem nehéz elképzelni, hogy az Apple Pay bevezetésének sikere az egész cég jövőjét is markánsan megváltoztathatja, mi mindenesetre figyelemmel kísérjük a fejleményeket, és természetesen be is számolunk róluk.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!