imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Letölthető az OS X Yosemite és hamarosan az iOS 8.1 is


Az Apple csütörtök esti eseménye után letölthetővé tették a Mac operációs rendszer soronkövetkező verzióját, az OS X Yosemite-t, és bemutatták az iOS 8.1-et. Érkezett továbbá frissítés az Apple saját fejlesztésű alkalmazásaihoz, többek közt az iWork csomag tagjaihoz is.

A legfontosabb szoftveres frissítés egyértelműen a Mac felhasználókat érinti, ugyanis mától végre letölthető az OS X Yosemite első végleges nyilvános felhasználói verziója. Az idei fejlesztői koncerencián (WWDC) bejelentett új verzió új felhasználói felületet kapott, de ezen túl is számos vadonat új funkció került bele, ezek közül a leglátványosabbak a Folytonosság (Continuity) szolgáltatások, amelyek segítségével Mac és iOS 8 készülékeink között zökkenőmentesen válthatunk, sőt, ezentúl telefonhívásainkat is fogadhatjuk vagy kezdeményezhetjük Mac vagy iPad készülékünkről.

mac_and_ios_mail_laptop_2x

Október 20-ától lesz elérhető az iOS 8.1-es verziója, amit most mutattak be először. Craig Federighi a színpadon is megemlítette, hogy rengeteg felhasználói „visszajelzést” kapnak egy-egy új verzió kiadása után, melyek nem mindig pozitív hangvételűek, ha egy megszokott funkcionalitás áttervezéséről van szó. Ennek megfelelően az új iOS verzióban ismét megtalálható lesz a Filmtekercs (Camera Roll) menüpont, amit számos iPhone felhasználó hiányolt az iOS 8 megjelenése óta.

Az új iOS verzióval már használható lesz az Apple Pay fizetőeszköz, viszont csak iPhone 6 és 6 Plus tulajdonosok számára, és egyelőre kizárólag Amerikában. Az iCloud Photo Library-t viszont minden felhasználó számára elérhetővé teszik, igaz, ez még egy fejlesztés alatt álló funkció, úgyhogy óvatosan tessék kipróbálni. Minden esetre ezzel az összes fényképünk és azok minden változtatása felkerül az iCloudba, persze csak amíg a tárhelyünk bírja.

Unknown

Az iWork irodai programcsomag tagjai is kaptak néhány apróbb új funkciót, azon túl, hogy a megjelenésüket a Yosemite új felhasználói felületéhez igazították. A Pages szövegszerkesztőben egy oldalsávban tekinthetjük meg a dokumentumhoz fűzött megjegyzéseket és kiemeléseket. A Keynote prezentációkészítőt új szöveges effektusokkal bővítették, míg a Numbers táblázatkezelő kényelmi funkciókkal gazdagodott.

pages_new_featureA Mac előretelepített alkalmazásain is végeztek fejlesztéseket, ezek közül a leglényegesebb a Safari új funkcióinak köszönhető teljesítményjavulás. A tesztek szerint az új verzió egyes feladatoknál több, mint hatszoros sebességet produkál a versenytársakhoz képest, a MacBookok akkumulátor idejét is jelentősen növeli.

safari

Mi még a nyár folyamán teszteltük az OS X Yosemite-t, ha kíváncsi vagy egy összefoglalóra az új funkciókkal kapcsolatban, nézd meg videós bemutatónkat:

A Mac OS X Yosemite azonnal elérhető míg az iOS 8.1 október 20-ától telepíthető, a két frissítés természetesen ingyenes.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!