imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Lézerrel polírozna kerámia iPhone-t az Apple?


Egy nem hétköznapi szabadalmat tett közzé az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy hivatala, amiből az derül ki, hogy lézerrel tökéletesítenék az iPhone-ok kerámia házát. Már ha egyáltalán lesz ilyen valaha.

Korábban már írtunk róla, hogy a Jet Black iPhone után érkezhet a Jet White iPhone is. Ám ennek előállítása nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt egy laikus gondolná. Nem egy egyszerű színváltásról lenne szó, hanem anyagában is egyedülálló lehetne a következő iPhone. A kerámia pedig, egyre közelebb hozhatna minket az évtizedek óta áhított karcmentes telefonok világához.

Jet White iPhone 7
A kép illusztráció

A Jet Black iPhone 7 gyönyörű, ezzel az felhasználók többsége egyetért, ám sokan mégsem merik bevállalni ezt a színváltozatot, hiszen tény, hogy könnyebben karcolódik, mint akármelyik másik iPhone modell. Itt jön képbe a kerámia, ami ugyanolyan fényes, csillogós felületet tudna biztosítani, mint a lakk fekete kiadás, ugyanakkor sokkal keményebb anyag, mint a hagyományos alumínium.

Míg az alumínium 2,5-ös erősségű a Mohs-féle keménységi skálán, addig az Apple Watch Series 2 Edition cirkónium kerámiája 8,5-ös. Viszonyításképpen a zafír 9-es erősségű, a gyémánt pedig 10-es. Szóval a kerámia nem rossz ötlet, ha igazán törésálló telefonra vágyik a felhasználó. Az új, lézerpolírozó technológiát az iPhone és az Apple Watch esetén is tudná alkalmazni az Apple, habár a szabadalomban látható képeken egyértelműen egy iPhone látható.

6a0120a5580826970c01bb09745b04970d

Az Apple új találmánya egy olyan technikával áll összefüggésben, amely a kerámia alkotóelemek egy részének felületi polírozását célozza meg. A kerámia alkotóelemek készülhetnek átlátszó kerámia anyagból, mint például a zafír, a cirkónium, vagy más hasonló matéria. Tehát az eddigi porfürdőt felválthatja a lézer, az alumíniumot pedig a kerámia vagy annak valamely kémiai módosulata.

Korábban felreppentek olyan pletykák is, hogy akár újra üvegből is készülhetne az iPhone 8 hátlapja, mint ahogy azt mostanság már látni a konkurens gyártóknál. Állítólag erre az indukciós töltés megvalósíthatósága miatt lenne szükség, ám a kerámia kialakítás szintén megfelelne erre a feladatra. Feltéve persze, hogy sikerül megoldani a rádiójelek árnyékoltságának kérdését.

Samsung-ad-Galaxy-S6-vs-iPhone-6-wireless-charging

Bár azt gondolhatnánk, hogy innentől minden sima, tényleg jó ötletnek tűnik a dizájncsapattól ez a fajta kialakítás, ám óva intenénk mindenkit attól, hogy beleélje magát. Lehet, hogy már idén láthatunk ilyet az Apple-től, de az is lehet, hogy soha. Mindenesetre nagy dobás lenne a cupertinóiaktól egy erősebb kialakítású, fényes felületű fehér iPhone.

Forrás: Patently Apple

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!