imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Liam és Siri talákozása


Pénteken, április 22-én volt a Föld napja. Erre szokás szerint az Apple is felhívta a figyelmet, többek között az Apple Store-okon található logók leveleinek zöldre színezésével, valamint egy rövid videóval az iMessage-ről és a megújuló energiával működő adatközpontokról. Később érkezett azonban még egy videó.

Sirit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, Liamot pedig a legutóbbi Apple keynote-on ismerhettük meg: ő az a robot, aki darabjaira szedi az iPhone-odat, hogy a különböző anyagokat újrahasznosíthassák belőle. A robot minden hétköznap keményen dolgozik, egy iPhone-t nagyjából 11 másodperc alatt szed szét, óránként kb. 350 darabbal végez, ami évi 1,2 millió darabot jelent. Íme az eredeti videó, ha esetleg valaki lemaradt volna róla – ha meg már láttad, az sem baj, mi már valószínűleg több százszor néztük újra:

A tegnap bemutatott új epizód egy kifejezetten a Föld napjára készített rövid tévéreklám. A mostani videó alaphelyzete az, hogy Siri és Liam találkoznak. Siri megkérdezi a robotot, hogy mit csinál a Föld napján, illetve nincs-e kedve meginni egy jó kis biosmoothie-t. Hát nincs:

Liam aztán seperc alatt darabjaira kapja azt az iPhone-t is, amiből Siri szólt hozzá. A videó minősége hagy némi kívánnivalót maga után – kicsit úgy tűnik, mintha nagyon gyorsan rakták volna össze –, szóval nem, az nem egy iPhone 7, csak azért vékony a keret a kijelző körül, mert bénán van ráillesztve az egyik videó a másikra. A rövid jelenet végén olvashatjuk, hogy kérdezzük Sirit Liamról. Ha megtesszük, vicces válaszokat hallhatunk tőle:

Siri Liamről

A válaszokból kiderül, hogy Liam elég munkamániás, nincs oda a kávéért és a bioturmixért, és az „unobtainiumból” és szilíciumból álló Zoltax bolygóról érkezett néhány hónapja az Apple-höz. Azt is megtudhatjuk, hogy Liam feltűnése óta Siri elég gyakran szenved komoly egzisztenciális válságban (haha), és azon is gondolkozott már, hogy milyen lenne gofrisütőként újjászületni. Liamot pedig mintha nem kedvelné különösebben. Végül minden válasz az Apple új újrahasznosítási programjának weboldalára mutat.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!