imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Lightning McQueen a lenyűgöző okosjáték – Teszt


A valaha készült legmenőbb autós játék járt nálunk. Animált száj, szem, beszéd és driftelés a Sphero és a Disney által megálmodott Ultimate Lightning McQueen autóban. Természetesen azonnal kipróbáltuk és bele is szerettünk.

Rég nevetettünk már ennyit az irodában, mint most, amikor kipróbáltuk a Sphero legújabb játékát, a Pixar filmekből megismert Lightning McQueen autót. Mielőtt folytatnám, érdemes megnézni az alábbi videót, melyben jól látszik miért is annyira lenyűgöző ez a játék. Íme:

Jó, mi? Oké, tudom, a kedves olvasó, leginkább az ártól kapott sokkot. Bevallom én is így voltam ezzel, de hát ezzel nem tudunk mit tenni. Akárcsak egy jobb drón, ez a játék is sokba kerül, de még nagyjából egymillió tárgyat fel lehetne sorolni, amiért több pénzt kérnek. Lépjünk is túl az árán.

Ha a Sphero BB8 kis droidja lenyűgöző játék volt, akkor ez még inkább annak mondható. Egészen hihetetlen, hogy a Sphero mennyire rá tud érezni ezekre a dolgokra. Az pedig még inkább hihetetlen, hogy meg is tudják valósítani.

A csomagolás igencsak igényes, a párosítás egyszerű, az autót pedig nagyon hamar nem tárgyként, hanem élőlényként kezeljük, köszönhetően a mozgó szájnak, a szemeknek, és a Verdák című filmben látott mozgást megvalósító kerekeknek.

Az irányítását kicsit szokni kell, de amint sikerül egy szobánál nagyobb térben kipróbálni, hamar ráérzünk, és korlátlanul driftelhetünk. Erre egyébként külön gombot is kapunk az alkalmazásban, de ha nagy sebességnél hirtelen eltekerjük a kormányt, akkor is működik a drift. Na jó, nem annyira drift, inkább a filmből megismert hirtelen fordulás, de ez mindegy is, egész egyszerűen szupercool! A legjobb, hogy nem kell gyorsan sem mennünk vele, egészen lassan is gurulhatunk. Ilyenkor is szupercuki a kanyarokba bedőlő kisautó látványa. Bevallom őszintén, tényleg előtört belőlem a kisgyerek, ezért is én készítettem a videót, hogy legálisan játszhassak vele még többet. :) Még egyszer leírom: szuper!

Az autó 25 cm hosszú, 12,7 cm széles és 8,2 cm magas. Tehát nem egy picike játékról van szó, súlya is van rendesen. Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonunkhoz, mely lehet természetesen Android vagy iOS készülék is, és akár 30 méter távolról is irányíthatjuk. Ez tapasztalataim szerint inkább 10-15 méter, de bőven elég ennyi is.

Az igen jó minőségű és hangosan szóló hangszóró mellett, belül 6 darab villanymotor biztosítja az “élethű” mozgást. Egy a szájat mozgatja, kettő az első kerekek felfüggesztését emelgeti, ugyancsak két motor felel a hajtásért és még egy a kormányzásért. Van még pár érintésszenzor, melyek segítségével reagál az érintésekre. Fel-le mozog, illetve jobbra-balra dől, attól függően, hogy mely részét érintjük meg. Emellett a szélvédő mögé beépített LCD kijelző gondoskodik a szemek és a szemöldök mozgatásáról, és persze az első illetve hátsó lámpák világítása teszi tökéletesen élővé a kisautót. Ez utóbbiak is automatikusan kapcsolódnak le, illetve fel. Az LCD kijelző kicsit pixeles, de ez csak akkor tűnik fel, ha közelről nézzük. Egészen elképesztő, hogy a szemeknek köszönhetően mennyi kifejezést képes megjeleníteni egy autó. Aranyos geg a töltés csatlakozója is, ez a tanksapka alatt kapott helyet. De egyébként az egész autó kidolgozása elképesztően részletes.

Amint az utóbbi felsorolásból is látszik, nem egy egyszerű RC autóról van szó, hanem a játékok új generációjáról. Nekem mindössze két problémám volt vele. Az egyik az említett magas ár, a másik, hogy az autó nem figyel a környezetére. Néha megszólal teljesen random, de nem tudunk beszélgetni vele, nem reagál a hangunkra. Ha ez utóbbi is meglenne, akkor tényleg okosjáték lehetne. Bár a script funkció segítségével megmondhatjuk az autónak, hogy mit milyen sorrendben mondjon, vagy éppen mikor bőgesse fel a “motorját”, azért ez nem ugyanaz, mintha tényleg reagálna a hangunkra.

Persze így is iszonyú cuki, elképzelni sem tudom, hogy egy Verdák rajongó kisgyerek mit meg nem tenne egy ilyenért. Én mondjuk simán bevállalnám érte, hogy egy-két hónapig nem kapok intőt, és négyesnél rosszabb osztályzatot nem viszek haza.

Lightning vagy másnéven Villám McQueen kipróbálható és megvásárolható az iSTYLE üzletekben, a cikk megjelenése pillanatában már raktárról elérhető.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!