imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Luca Maestri az Apple új gazdasági ágazatvezetője


Ahogy közeledik a WWDC, a pletykaáradat kicsit alábbhagyott, az utolsó hír ezzel kapcsolatban az új iOS és OS X plakátjainak kihelyezése volt a konferencia helyszínén. Közben egy jelentős változás van folyamatban az Apple felsővezetőinek kötében: Luca Maestri váltja Peter Oppenheimert a gazdasági ágazatvezető (Chief Financial Officer, CFO) pozícióban.

Peter Oppenheimer már korábban bejelentette, hogy az Apple-nél eltöltött 18 év után idén szeptemberben a vállalattól vonul nyugdíjba. Most már biztos, hogy helyét az 50 éves Luca Maestri veszi át, aki 25 éve van a szakmában, és korábban a Xeroxnál töltött be ezt a pozíciót, mielőtt az Apple könyveléséhez került volna.

Az Apple egy befektetőknek kiadott közleményben jelentette be a változást:

Mr. Maestri megbízatásával évi 1 millió dolláros fizetés jár, és részt vehet az Apple teljesítményalapú bónuszprogramjában. […] A megbízatáshoz kapcsolódóan Mr. Maestri 6337 korlátozott részvényhez jut az Apple 2014-es alkalmazotti részvénycsomagjából. Ebből 1137 db 2015. október 1-jén váltható be, 1107 db 2016. október 1-jén. […] A további 4093 db részvény egyenlő részletekben váltható be 2016. május 29-én, 2017. május 29-én és 2018. május 29-én.

Peter Oppenheimer szép készpénzállományt hagy utódjára, hiszen az Apple a legutóbbi jelentések alapján jelenleg közel 160 milliárd dollár készpénzzel (közel 36 ezer milliárd forint) és rövidlejáratú befektetéssel rendelkezik.

Szóval egyelőre ilyen kevésbé izgalmas hírekkel tudunk csak jelentkezni, de mi is tűkön ülünk, és holnap gőzerővel fogjuk élő videóban és szövegesen is közvetíteni a 2014-es WWDC-t, itthoni idő szerint 18:00 órától.

Forrás és borítókép: 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!