imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Lunar: must have app, ha külső monitort használsz


Az alkalmazás segít benne, hogy szinkronban legyen monitorod fényereje és kontrasztaránya a MacBookodon lévővel. Avagy, hogy okosodhat fel automatikus fényerőállítással a monitorod.

A MacBookok kijelzője elég sok hasznos trükköt tud, főleg amióta az újabb modellek még a TrueTone kijelzőtechnológiát is megkapták. A különböző fényérzékelő szenzoroknak köszönhetően laptopod fényereje mindig igazodik a külső fényviszonyokhoz: ha kimész vele a napra, a rendszer automatikusan felcsavarja a fényerőt, este a sötétben pedig nagyvonalúan nem égeti ki a retinád.

Remek képesség, főleg, hogy szinkronban változik a billentyűzet háttérvilágításánval, de még a Touch Bar fényerejével is. A tökéletes harmóniát csak egyetlen dolog tudja megtörni: egy külső monitor. Igen, sajnos, hiába a MacBook minden trükkje, a hozzá csatlakoztatott monitor nem fogja tudni elsajátítani őket automatikusan. Marad a monitor béna on-screen menüjében való barangolás egyetlen gomb nyomogatásával.

Kivéve, ha leszeded az ingyenes Lunar alkalmazást.

A kis app pofonegyszerűen működik: szinkronizálja a MacBook fényerejét és kontrasztbeállításait a külső monitoréval. Bónusznak, pedig alkalmazásonként megadhatóak egyedi értékek is, illetve választhatunk lokáción alapuló, automatikus szinkronizáció és manuális módok közt is. Az egyetlen feltétel, hogy a monitor támogassa az úgynevezett DDC (Data Display Channel) protokollt.

Ennyi a varázslat, ha külső monitort használtok, mindenképp tegyetek egy próbát a Lunarral.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!