imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Ma lenne 60 éves Steve Jobs


1955. február 24-én született az Apple legendás társalapítója, Steve Jobs, akinek neve gyakorlatilag egybeforrt a céggel, melyet 2011 augusztusáig vezetett. Hosszú betegség után 2011. október 5-én hunyt el hasnyálmirigyrákban. Ma lenne 60 éves.

Steve-re Tim Cook, az Apple jelenlegi vezérigazgatója is megemlékezett egy Twitter-bejegyzésben, melyben őt idézi: „Csak akkor végezhetsz nagyszerű munkát, ha imádod amit csinálsz.”

Többek között Steve Jobsnak köszönhetjük az Apple olyan innovatív termékeit, mint az iMac, az iPod, az iPhone és az iPad. Megreformálta a zeneipart az iTunesszal, illetve az alkalmazások digitális terjesztését az App Store-ral, valamint elérte, hogy az egy négyzetméterre eső legnagyobb bevételt bonyolító kiskereskedelmi egységek legyenek az Apple Store-ok, illetve vezetése alatt vált első ízben az Apple a világ legértékesebb cégévé.

Steve Jobs számos díjat és elismerést gyűjtött be a technológiai és zeneiparra gyakorolt hatásának köszönhetően. Még életében szinte állandó jelzőivé váltak a „legendás” illetve „látnok” szavak, valamint sokan tartották az „innováció mesterének” is.

Hírhedt volt a tökéletesség iránti elkötelezettségéről is, ebből adódik az, hogy sokan azok közül, akik korábban vele dolgoztak, visszaemlékezéseikben meglehetősen nehéz természetnek írták le. De ha belegondolunk, pont ez az elhivatottság és a részletek iránti maximális odafigyelés kellett ahhoz, hogy az iparág legjobb termékeit alkothassák meg az Apple-nél.

Norman Seef legendás fotója a Macintosh-sal Steve otthonában.
Norman Seef legendás fotója a Macintosh-sal Steve otthonában.

Steve gondolatait a halálról a legendás, stanfordi egyetemen tartott beszédéből ismerhettük meg 2005-ben:

Amikor 17 voltam, valahol olvastam egy idézetet, amiben azt írták »Ha minden napodat úgy éled, mintha életed utolsó napja lenne, egy nap biztosan igazad lesz majd.« Nagy hatással volt rám, és az azóta eltelt 33 évben minden reggel megkérdezem magamtól a tükör előtt: »Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor is azt szeretném csinálni amit ma tenni fogok?« Ha pedig túl sok egymást követő nap »nem« a válaszom, akkor tudom, hogy ideje megváltoztatni valamit.

A halál az a sors, melyben mindannyian osztozunk. Még soha senki nem úszta meg. És ennek így is kell lennie, hiszen valószínűleg a halál az élet legjobb találmánya. Ez változtatja meg az életet. Eltakarítja a régit, és helyet ad az újnak.

Steve Jobs 60. születésnapja alkalmából szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani továbbá pár cikket, melyek az elmúlt évben jelentek meg itt az iMagazinon:

• Tim Cook levele Steve Jobs halálának 3. évfordulóján
• Steve Jobs-idézetek
• Steve Jobs élete képekben
• Steve Jobs így billentette fenéken a Dell alapítóját
• Steve Jobs interjú 1985-ből
• Milyen okos volt Steve Jobs valójában?
• Steve Jobs kedvenc „terméke”: az Apple
• Steve Jobs és Steve Wozniak iskolás csínyje
• Emlékek Steve-ről

Boldog születésnapot, Steve!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!