imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mac Evo – kreatív koncepció, egy nem létező Apple gépről


Ezúttal egy olyan Apple-termékről láthattok szuper koncepcióképeket, ami még csak elméletben sem létezik. Sajnos. Az elképzelés ugyanis nagyon tetszetős lenne.

Általában a koncepcióképeken vagy teljesen esélytelen túlzó vágyálmok, vagy pletykák alapján megrajzolt be nem mutatott, de a közeljövőben érkező Apple-termékek láthatók. Pierre Cerveau Dél-Koreában alkotó francia dizájner azonban szakított ezekkel a hagyományokkal és egy olyan terméket álmodott meg, ami ugyan teljesen fikció, mégis simán elképzelhető lenne az Apple ökoszisztémán belül.

A képeken a Mac Evo névre keresztelt asztali gép látható. Cerveau valahová a Mac mini és a Mac Pro közé célozta be a specifikációkat. Az aránylag kis méret ellenére (körülbelül 2 Mac mini egymásra pakolva), elképzelése szerint elég nagy teljesítmény lehetne kicsalogathatni a vasból. Ehhez egy folyadékhűtéses rendszert álmodott meg Liquid Radia fantázianéven, ami egyszerre tudná elvezetni a CPU-ból és a GPU-ból érkező hőt is.

A csatlakozókat se spórolta le a hátoldalról. Lenne itt minden a HDMI-től kezdve, a klasszikus USB-A-n keresztül, az USB-C-ig. Külön kedvencünk a Classic Beige fantázianevű, retró Mac hatást idéző színezés, amit a készítő egy kis éllel direkt a hipszter Apple rajongóknak dedikált.

Természetesen ez a termék teljes mértékben csak egy rajongói fantázia, aligha tervez ilyesmit kiadni az Apple mostanában. Mindenesetre lehet, hogy valamelyik kínai gyártónak megtetszik a formaterv…

Legközelebb ehhez a koncepcióhoz a létező termékek közül azért mégiscsak a Mac mini áll, amiből egyébként többet is össze lehet kötni egymással, ha kell a teljesítmény. A 6 magos Mac minit mi is nagyon megszerettük, de a webshopban vannak kisebb modellek is.

Forrás: Design by Pierre

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!