imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Mac mini, amilyennek mi szeretnénk…


Holnap Keynote és lehet, hogy érkezik új Mac mini is végre. Megálmodtuk, hogyan is nézhetne ki a mi elképzeléseink szerint…

1 473 nap. 1 473 hosszú nap telt el az Apple legutolsó Mac mini bejelentése óta. Ez pedig rettenetesen sok idő, főleg a rohamléptékben fejlődő tech világban. Ráadásul ez az utolsó frissítés sem aratott osztatlan sikert: megszűnt a 4 magos opció, bónusznak pedig a memória sem volt többé bővíthető. Talán nem véletlen, hogy sokan temetni kezdték a közkedvelt terméket.

Most azonban újra felcsillant a remény halovány fénysugara. A világ jelentős része ugyanis úgy számol, hogy holnap, azaz október 30-án az Apple végre bemutatja a Mac mini legújabb generációját. Külön boldogság, hogy a jelenlegi információmorzsák szerint a professzionális felhasználók számára sem lesz közömbös az update.

Mi azonban nem tudtunk holnapig várni, és K1l1m6n segítségével elkészítettük renderképekbe öntött álmainkat egy valószínűleg sohasem megvalósuló Mac miniről. Fogadjátok szeretettel!

Ami a külsőt illeti, maradna a megszokott dizájn, néhány módosítással. Például a ház megkapná a MacBook Prónál látható úgynevezett hasasságot, aminek köszönhetően a gép alja kissé elemelkedne az asztal síkjától vizuálisan. A pro jelleg fokozása érdekében pedig természetesen Space Gray árnyalat is megtalálható lenne a kínálatban.

A portokkal kapcsolatban kicsit talán túl ambíciózusra is sikerültek az álmaink figyelembe véve az Apple újabb tervezési filozófiáját, mindenesetre a 2 darab Thunderbolt 2 helyét elképzelésünk szerint már 4 darab Thunderbolt 3 venné át, természetesen USB-C formájában.

De ha már lúd, legyen kövér: maradna még a HDMI (2.0), jönne egy fejlettebb Ethernet port 10 Gbites sebességgel, továbbá egy SD-kártyaolvasó, egy 3,5 mm-es jack és egy combo jack. Na, meg kettő darab 3.1-es szabványú USB-A is a teljesség érdekében.

Ami még első pillantásra feltűnő lehet, az a háromszorosára hízott szellőzőnyílás a gép hátulján. Nem véletlen, ugyanis ha már professzionális felhasználás, egy erősebb fajta processzor is dukál, ami ebben a koncepcióban egy 8-ik generációs Intel Kaby Lake G-t jelentene. Erről azt lehet tudni, hogy 4 magos processzorrészből (4,2 GHz Turbo Boosttal), továbbá egy RX Vega M videókártyából áll, 4GB HBM memóriával megtámogatva. Használati teljesítményre lefordítva ez a 100 Watt TDP-s szörnyeteg, erősebb lenne mint egy pár évvel ezelőtti csúcs iMac…

A Mac mini ugyebár klasszikusan kijelző és tartozékok nélkül megvásárolható, részben pont ez okozta sikerességét is, hiszen így alacsonyabb áron adható a masina, és ha valakinek vannak saját perifériái, akkor azokat gond nélkül használhatta tovább a minivel. De ne feledkezzünk meg azokról sem, akik monitor és billentyűzet terén is az Apple-t választanák! Jöjjön a régóta remélt új Apple Display és a Touch Baros Magic Keyboard!

Míg a kijelző a megszokott 5K-s panelt használná, a káva jelentősen zsugorodna, ahogyan a vastagság is. Csatlakoztathatóságot tekintve, csupán Thunderbolt 3-as csatlakozókat kapnánk, amikkel használat közben akár a MacBookunkat is tölthetnénk, hasonlóan ahogy azt az Apple által árult LG kijelzők is teszik. Természetesen nem maradnának ki a jóminőségű beépített sztereó hangszórók és a webkamera sem. Továbbá azt is szívesen látnánk, ha ebbe a termékbe is belevarázsolnák Face ID technológiát az Apple mérnökei.

A Touch Baros Magic Keyboard gondolata már felmerült korábban is, így erre nem fecsérelnénk több szót: egy Magic Keyboard Touch Barral kiegészülve. A szerkesztőségben sem gondoljuk úgy egyöntetűen, hogy lenne létjogosultsága egy ilyen terméknek, de végülis, miért ne?

Kövessétek Viktor, alias K1l1m6n munkásságát más felületeken is:

Korábbi koncepcióink:

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!