imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mac mini, amilyennek mi szeretnénk…


Holnap Keynote és lehet, hogy érkezik új Mac mini is végre. Megálmodtuk, hogyan is nézhetne ki a mi elképzeléseink szerint…

1 473 nap. 1 473 hosszú nap telt el az Apple legutolsó Mac mini bejelentése óta. Ez pedig rettenetesen sok idő, főleg a rohamléptékben fejlődő tech világban. Ráadásul ez az utolsó frissítés sem aratott osztatlan sikert: megszűnt a 4 magos opció, bónusznak pedig a memória sem volt többé bővíthető. Talán nem véletlen, hogy sokan temetni kezdték a közkedvelt terméket.

Most azonban újra felcsillant a remény halovány fénysugara. A világ jelentős része ugyanis úgy számol, hogy holnap, azaz október 30-án az Apple végre bemutatja a Mac mini legújabb generációját. Külön boldogság, hogy a jelenlegi információmorzsák szerint a professzionális felhasználók számára sem lesz közömbös az update.

Mi azonban nem tudtunk holnapig várni, és K1l1m6n segítségével elkészítettük renderképekbe öntött álmainkat egy valószínűleg sohasem megvalósuló Mac miniről. Fogadjátok szeretettel!

Ami a külsőt illeti, maradna a megszokott dizájn, néhány módosítással. Például a ház megkapná a MacBook Prónál látható úgynevezett hasasságot, aminek köszönhetően a gép alja kissé elemelkedne az asztal síkjától vizuálisan. A pro jelleg fokozása érdekében pedig természetesen Space Gray árnyalat is megtalálható lenne a kínálatban.

A portokkal kapcsolatban kicsit talán túl ambíciózusra is sikerültek az álmaink figyelembe véve az Apple újabb tervezési filozófiáját, mindenesetre a 2 darab Thunderbolt 2 helyét elképzelésünk szerint már 4 darab Thunderbolt 3 venné át, természetesen USB-C formájában.

De ha már lúd, legyen kövér: maradna még a HDMI (2.0), jönne egy fejlettebb Ethernet port 10 Gbites sebességgel, továbbá egy SD-kártyaolvasó, egy 3,5 mm-es jack és egy combo jack. Na, meg kettő darab 3.1-es szabványú USB-A is a teljesség érdekében.

Ami még első pillantásra feltűnő lehet, az a háromszorosára hízott szellőzőnyílás a gép hátulján. Nem véletlen, ugyanis ha már professzionális felhasználás, egy erősebb fajta processzor is dukál, ami ebben a koncepcióban egy 8-ik generációs Intel Kaby Lake G-t jelentene. Erről azt lehet tudni, hogy 4 magos processzorrészből (4,2 GHz Turbo Boosttal), továbbá egy RX Vega M videókártyából áll, 4GB HBM memóriával megtámogatva. Használati teljesítményre lefordítva ez a 100 Watt TDP-s szörnyeteg, erősebb lenne mint egy pár évvel ezelőtti csúcs iMac…

A Mac mini ugyebár klasszikusan kijelző és tartozékok nélkül megvásárolható, részben pont ez okozta sikerességét is, hiszen így alacsonyabb áron adható a masina, és ha valakinek vannak saját perifériái, akkor azokat gond nélkül használhatta tovább a minivel. De ne feledkezzünk meg azokról sem, akik monitor és billentyűzet terén is az Apple-t választanák! Jöjjön a régóta remélt új Apple Display és a Touch Baros Magic Keyboard!

Míg a kijelző a megszokott 5K-s panelt használná, a káva jelentősen zsugorodna, ahogyan a vastagság is. Csatlakoztathatóságot tekintve, csupán Thunderbolt 3-as csatlakozókat kapnánk, amikkel használat közben akár a MacBookunkat is tölthetnénk, hasonlóan ahogy azt az Apple által árult LG kijelzők is teszik. Természetesen nem maradnának ki a jóminőségű beépített sztereó hangszórók és a webkamera sem. Továbbá azt is szívesen látnánk, ha ebbe a termékbe is belevarázsolnák Face ID technológiát az Apple mérnökei.

A Touch Baros Magic Keyboard gondolata már felmerült korábban is, így erre nem fecsérelnénk több szót: egy Magic Keyboard Touch Barral kiegészülve. A szerkesztőségben sem gondoljuk úgy egyöntetűen, hogy lenne létjogosultsága egy ilyen terméknek, de végülis, miért ne?

Kövessétek Viktor, alias K1l1m6n munkásságát más felületeken is:

Korábbi koncepcióink:

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!