imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Mac Pro – 19,5 millió extrákkal, maradhat?


Megérkezett a magyar piacra is az Apple igazi erőműnek szánt asztali gépe, az új Mac Pro és a hozzá passzoló Pro Display XDR kijelző. A borsos ár vajon mekkora tudást takar? 

Lehetőséged van megváltoztatni mindent.

Bemutatjuk a legextrémebb Macet. Ez az eddigi legnagyobb teljesítményű, legjobban bővíthető és konfigurálható rendszer. Olyan lehetőséget ad a legkülönfélébb szakterületű profik kezébe, amellyel a végletekig feszegethetik mesterségük határait.

Kezdi az Apple weboldalán az eddigi legdrágább gépének bemutatását. És valóban nem is hazudtak. Ez a gép a végletekig bővíthető, viszont ennek kőkeményen megvan az ára. Anélkül, hogy belemennénk az eddig érkezett pro értékelésekbe és benchmark adatokba, beszéljenek először a számok.

A teljesen alap modellt, minden féle extra nélkül 2 249 990 forintért vágják az emberhez, erre jönnek rá az opcionális módosítások. Bepakoltam a kosárba mindenből a legnagyobbat, mert kicsire nem adunk… Előre jelezném, hogy itt olyan számok szerepelnek mind a teljesítmény, mind a kosár oldalán, amiket igazából én “laikus” felhasználóként megbecsülni sem tudok, hogy mire lehetnek jók, milyen felhasználással lehetne ezt a teljesítményt kimaxolni.

  • Az alap 3,5 GHz-es, 8 magos, Intel Xeon W processzort (TB 4 GHz-ig) helyből 2 548 000 Ft-ért 2,5 GHz-es 28 magos verzióra (TB 4,4 GHz-ig) cserélhetjük.
  • A helyből elérhető 32 GB (4 x 8 GB) DDR4 ECC memóriát potom 9 100 000 Ft-ért
    1,5 TB (12 x 128 GB) DDR4 ECC memóriára bővíthetjük.
  • A Radeon Pro 580X grafikus processzor 8 GB GDDR5-ös memóriával grafikus rendszert 3 931 200 Ft-ért felhúzhatjuk helyből két darab Radeon Pro Vega II Duo grafikus processzor egyenként 2 x 32 GB HBM2 memóriával modulra.
  • A nem túl acélos, már már vicces alap 256 GB-os SSD-t potom a többi összeg mellet zsebpénzzé törpülő 509 600 Ft-ért cserélhetjük 4 TB-osra. 8 TB-os verzió még nem kapható, de hamarosan az is lesz (még drágábbért).
  • Belepakolhatunk egy Afterburner kártyát 728 000 Ft-ért.
  • 145 600 Ft-ért tehetünk rá rozsdamentes acél kerekeket is, 36 400 Ft-ért darabját…
  • És, hogy teljes legyen a paletta, mert ne kicsinyeskedjünk már, új konfighoz új kieg, jöhet 54 990 Ft-ért a Magic Mouse 2 és Magic Trackpad 2 is, rádobtuk a Final Cut Pro X 99 990 Ft és Logic Pro X 72 990 Ft szoftvereket.

19 440 360 forint

Na, és akkor ezt még megfejelheted egy normál üveges Pro Display XDR kijelző vásárlásával 1 899 990 Ft vagy 2 249 990 Ft-ért kaphatsz nanotexturált üveget is, vehetsz rá egy Pro Stand állítható állványt 389 990 Ft-ért és egy VESA-rögzítőadapter falikonzolt 77 990 Ft-ért. Potom

2 717 970 forintra

feltornázva ezzel a monitor árat.

Igazából én frankón nem tudok olyan felhasználást, amiben kiteljesedhetnék egy 22 milliós plusszos konfiggal. Ellenben néhány hardcore user, akik persze már előre megkapták a gépet és jóideje nyúzhatják azt, már el is mondták a véleményüket. A legkomplexebb review eddig természetesen Marques Brownlee-től érkezett.

Ahogy MKBHD is elmondja a benchmarkok bemutatása közben, ez a legmagasabb eredmény, amit eddig valaha látott olyan számítógéptől, amit gyakorlatilag bárki megvásárolhat.

Számomra egyszerűen továbbra is felfoghatatlan számok…

Bár nekünk nem valószínű, hogy lesz lehetőségünk tesztelni ezeket a konfigurációkat, az biztos, hogy a későbbiekben jövünk egy benchmarkos cikkel, mert valóban sosem látott teljesítményt hoz a gép, amin sosem látott összegű árcímke fityeg.

Nálad mennyire verte ki a biztosítékot ez a konfig? És az ára?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!