imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mac ütemezett ébresztése és kikapcsolása


A macOS-ben lehetőségünk van percre pontosan megadni mikor induljon el a rendszer és mikor kapcsoljon ki a számítógép. Nézzük hol és hogyan lehetséges ez!

Ha irodai felhasználásnál nem is, de más esetekben rengetegszer kényszerültem arra, hogy az a munka amit elvégeztem napközben, azt a számítógépem egy éjszaka alatt renderelte le a kívánt felbontásban. De az is előfordult már, hogy több száz gigabájtnyi adatot kellett felhőből letöltenem, majd mindet visszamozgatnom egy másik szolgáltatásba. Mindez laptopról Wi-Fi kapcsolattal eltart egy ideig, ilyenkor például nagyon jó választás az ütemezett indítás és kikapcsolás.

Ezzel kikerülhetjük a holtidőket, amikor a számítógép a felesleges időintervallumban, amikor már nem dolgozik, viszont működteti a háttértárat, pörgeti a processzort és a videokártyát, illetve öregíti a telepet. Ha ütemezni szeretnénk a számítógép indítását, ébresztését, altatását vagy újraindítását akkor a következő lépésekkel tehetjük ezt meg:

  • Keresd meg a Rendszerbeállítások ikont az alkalmazások között vagy a Spotlightban és indítsd el
  • Kattints az Energiatakarékosság menüre
  • Nyomj az Ütemezés opcióra

Ezt követően adjunk meg egy indulási és leállási időpontot. Ha azt szeretnénk beállítani, hogy a számítógép 0:30-kor leálljon, akkor a felette lévő indulás vagy ébresztés fülön 5 perccel korábbi időpontot adjunk meg, egyéb esetben ha például 10 vagy 15 perces időkorlát van megadva a tétlenségnek, akkor a Mac elalszik mielőtt kikapcsolna.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!