imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS: alkalmazások törlése a Launchpadből


Nemcsak a klasszikus, legtöbbek által ismert és alkalmazott módon törölhetünk alkalmazásokat macOS-en, hanem a Launchpadet is bevonhatjuk a feladatba.

Emlékszem, amikor áttértem macOS-re rettenetesen furcsának találtam az egész telepítés és törlés dolgot. Bevallom férfiasan, az első törlésre szánt alkalmazásnál rendesen rá kellett keresnem Google-ben, hogy kell csinálni. Aztán, amikor megkaptam a klasszikus: húzd be az alkalmazás ikonját az Alkalmazások mappából a kukába, el sem akartam hinni, hogy ez ennyire egyszerű.

Ráadásul nem csak ez az egyetlen mód. Most mutatunk egy olyat, ami talán még ennél is jobban kézre áll. A megoldást a Launchpad rejti, amit ugyan sokan egyáltalán nem használnak, szerintünk érdemes. Például a hasonló trükkök miatt.

Szóval, ha törölnél egy alkalmazásd:

  • Nyisd meg a Launcpadet.
  • Nyomd le az Option billentyűt és tartsd is úgy.
  • Az alkalmazások elkezdenek rezegni és ugyanúgy megjelenik a bal felső sarokban a kis x jel ahogy azt iOS-en megszokhattuk.
  • Erre nyomva felugrik egy figyelmeztető ablak, amit ha jóváhagyunk, máris megszabadultunk az adott apptól.

Megjegyzés: Ezzel a módszerrel csak a Mac App Store-ból letöltött alkalmazásokat távolíthatjuk el. Egyéb programok esetén marad a megszokott módszer.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!