imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS: Finder alapértelmezett mappájának beállítása


Ha esetleg nem a legutóbb megnyitott fájlokkal szeretnéd indítani a munkamenetet, akkor itt egy egyszerű tipp, a Finder alapértelemzett mappájának kiválasztásához.

A Finder, azaz a macOS fájlkezelője alapvetően azt a nem nagy meglepetést okozó célt szolgálja, hogy a felhasználók minél gyorsabban és hatékonyabban el tudják érni a fájljaikat. Ez pedig nem feltétlen azt jelenti, hogy egy-egy új ablak megnyitásakor a legutóbb használt fájlokat és mappákkal kell kezdeni a munkamenetet.

Én például az aktuálisan használt munkadokumentumokat mindig az Asztalon tárolom, innen szeretem őket elérni. Szerenécsre a Finderben meg lehet adni, hogy a legutóbbiak helyett egy tetszőleges mappával kezdjen megniytáskor.

Mutatjuk a lépéseket:

  • Nyisd meg a Findert
  • A menüsávban kattints a Finder/Beállítások lehetőségre (vagy „CMD + ,“ billentyűkombináció)
  • Itt az Általános fül alján máris kiválaszthatod, hogy melyik mappa nyíljon meg alapértelmezetten a Finder indításakor

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!