imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

macOS: idő bejelentése


Nem azt mondom, hogy az a macOS legjobban vágyott, legtöbbet keresett funkciója, de ki vagyok én, hogy ítélkezzek? Ha akarod, most beállíthatod – mutatjuk a lépéseket.

Ahogy minden rendszernél, úgy a macOS-nél is akadnak olyan funkciók, amiket egyszerűen nem értünk, hogy miért nincsenek még benne a rendszerben. És persze vannak olyanok is, amiken meg azt nem értünk, hogy miért vannak benne. Nálam az utóbbi kategóriába tartozik az idő bejelentése is. Ettől függetlenül persze biztosan van, aki szívesen használná, csak nem tudja, hogy van ilyen és hol lehet beállítani – rajtam ne múljék, mutatom:

  • Nyisd meg a Rendszerbeállításokat
  • Haladj tovább a Dátum és idő menübe
  • A fülek közül válaszd az utolsó, Óra elnevezésűt
  • Majd legalul pipáld be az Idő bejelentése lehetőséget

Ha akarod, itt azt is beállíthatod, hogy milyen gyakorisággal olvassa fel a rendszer az időt, de még arra is van lehetőség, hogy a beszédszintetizátoron is finomhangoljunk.

Csodálatos, hol tart a technológia!

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!