imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS Mojave: Dark Mode használata PRO módra


Az új rendszer leglátványosabb újítása egyértelműen a Dark Mode lesz. Most mutatunk egy pro trükköt, aminek segítségével úgy kapcsolhatod ki/be a sötét témát, mint egy feketeöves shortcut nindzsa sensei.

A Dark Mode-ról és aktiválásáról nemrég regéltünk egy sort. Ahogy láthattátok, az aktiváláshoz a Rendszerbeállítások megfelelő menüpontjába kell ellátogatni és ott átkapcsolni a kinézetet. Nem nagy kaland, ha az ember egyszer beállítja és úgy is hagyja a legközelebbi újratelepítésig. De mi van akkor, ha rendszeresen – teszem azt napi szinten – váltogatnánk? Napközben világos, este sötét – pont, mint a Dynamic Desktop a háttérképpel. Így már egy kicsit macerásabb a fenti módszer, de szerencsére van egy kíváló trükk. Mutatjuk!

 • Nyisd meg az Automator alkalmazást
 • Nyomj az Új dokumentumra
 • A felugró menüből válaszd a Szolgáltatások opciót
 • A legfelső legördülő menüből válaszd a nincs bemenet lehetőséget
 • (Ha Touch Baros a készüléked alább, a Kép menüpontban megadhatod, milyen ikonnal jelenjen meg a parancs az OLED csíkon)
 • Bal oldalon az Action választóban keressünk rá az Apple kifejezésre és válasszuk az Apple Script futtatása lehetőséget
 • a script szövegdobozába másoljuk be az alábbi kódot:

tell application “System Events”
tell appearance preferences
set dark mode to not dark mode
end tell
end tell

 • Ezután mentsük ki az egészet a menüsáv Fájl > Mentés segítségével és adjunk neki egyértelmű nevet, például: Dark Mode
 • Eztán már csak a Rendszerbeállítások, billentyűzet menüjében kell ellátogatnunk a Gyorsbillentyűk menüpontba, és bal oldalon a Szolgáltatások lehetőséget választani
 • A lista tetején ha minden igaz ott lesz valahol a most létrehozott Dark Mode
 • Katt rá majd a sor jobb oldalán a Hozzáadásra nyomva adjunk meg egy egyedi billentyűkombinációt

Meg is volnánk, innentől kezdve egy pillanat alatt váltogathatsz az Erő sötét és a világos oldala közt, igény szerint pedig még a Touch Barra is kirakhatod a gyorsbillentyűt.

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!