imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS Mojave: fotózz egyenesen a Mac-edre


A macOS Mojave egyik újdonságának köszönhetően még közelebb ért egymáshoz az iPhone és a Mac, tovább bővítve ezzel az ökoszisztémában rejlő lehetőségeket. Nézzük, hogy készíthetsz fényképeket az iPhone-oddal, egyenesen a Mac-eden szerkesztett doksikba.

Folytonosságkamera. Ezzel a roppant könnyen megjegyezhető, kellemes hangzású, fülbemászó névvel sikerült lokalizálni a Continuity Camera kifejezést magyarra. A béna név azonban ne tévesszen meg senkit, valójában egy nagyon szuper funkcióról van szó, amit biztosan sokat fogsz használni, ha Mac és iPhone is van a háznál.

Mindannyian tudjuk, hogy az iPhone-ok kamerájával remek képeket lehet készíteni, nem mellesleg pedig dokumentumok szkennelésére is maximálisan alkalmas. Az Apple gondolt egyet és a macOS Mojave és iOS 12 rendszerekbe beépítette a lehetőségét, hogy az iPhone kamerafunkcióit a Mac is élvezhesse. Így szól a hivatalos leírás:

Mostantól az iPhone-oddal lefotózott tárgyakat vagy beszken­nelt dokumentumokat automatikusan meg­jelenítheted a Maceden. Ehhez válaszd a Szer­kesztés menü alatt a Fotó beszúrását. Például lefotóz­hatsz valamit a szobában, és máris megjelenik egy Pages-dokumen­tumban, vagy beszken­nelhetsz egy nyugtát, amit PDF-ként azonnal elérhetsz a Finderben. A Folytonosság­kamera a Mail, a Jegyzetek, a Keynote, a Numbers és számos más alkalmazásban működik. Az iPhone és a Mac ebben is egymásra kattantak.

A funkció használatához nem kell mást tenned, mint a támogatott alkalmazások valamelyikében nyomni egy jobb klikket, majd a felugró menüből kiválasztani a Take Photo, vagy a Scan Documents lehetőséget – értelemszerűen attól függően, hogy mit akarsz csinálni. Pár másodperc múlva a telefonodon felugrik a kamera előnézete (akkor is ha le volt zárva), meglövöd a képet, amit jóváhagyás után pedig máris láthatsz az adott alkalmazásba illesztve. Egyszerű, elegáns.

Ne feledd, a kamerafolytonosság működéséhez iOS 12 és macOS Mojave futtatására van szükség, és ugyanazzal az Apple ID-vel kell legyél bejelentkezve. Pont, mint minden más Continuity funkciónál (univerzális vágólap, Handoff, Instant Hotspot stb.). Tapasztalataink szerint jelenleg még eléggé érződik a “bétaság” a kamerafolytonosságon, vannak kisebb-nagyobb gyermekbetegségek bőven.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!