imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS Mojave: képernyőfotók bélyegképének kikapcsolása


Az Apple új asztali operációs rendszere az iOS-es testvérére sokkal jobban hasonlító felülettel rendelkező képernyőkép készítési lehetőségeket is magával hozott. Ha zavar az új módi, könnyen visszaléphetsz a jól megszokott régire. Mutatjuk, hogyan!

A macOS Mojave az elmúlt évek leglátványosabb változásaival érkező frissítése az Apple asztali operációs rendszerének. Nemcsak a Dark Mode hozott kinézetbeli változásokat, hanem többek közt például a képernyőképek készítésének felülete is átalakult. Az új dizájn sokkal jobban közelít az iOS-en már ismert megoldáshoz, egy-egy screenshot elkészítése után apró bélyegkép jelenik meg a jobb alsó sarokban, amelyre rákattintva rögvest neki is ugorhatunk a szerkesztésnek.

Az ízlés természetesen olyan dolog, ami midnenkinek más, így biztosan akadnak köztetek is olyanok, akiknek nem tetszik majd a változtatás. Ha nem szeretnél thumbnaileket látni fotózgatás után nagyon egyszerű a dolgod:

  • nyomd le a Command + Shift + 5 billentyűkombinációt
  • az alul középen megjelenő lebegőablak jobb oldalán nyomj az Options menüre
  • a felugró listában keresd meg a Show Floating Thumbnail opciót és vedd ki a pipát mellőle
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!