imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS Mojave: a Safari hihetetlen újítása


Dark Mode ide, új Mac App Store oda, a macOS Mojave egyik leglényegesebb újítása egy miniatűr képecske a Safari böngészőfüleinek bal szélén…

Az Apple meglehetősen ambivalens állapotban tartja funkciók terén az operációs rendszereit. Míg egyfelől sorra okosítja fel őket a előremutató fejlesztésekkel, technológiákkal, addig a másik oldalon meg elképesztően alap dolgok tudnak kimaradni belőlük. Ha házként kéne elképzelnem őket, egy übermenő Beverly Hills-i okosvillát tudok magam elé vizionálni, ahol a konyhában konstans csepeg a csap, be van ragadva a kilincs és vízköves a csempe.

Luxus és trehányság furcsa eklektikája.

A macOS Mojave – hasonlatunknál maradva – legalább a csepegő csapot megjavította. Pótolta ugyanis a Safari egy olyan hiányosságát, amivel kapcsolatban mér az is teljesen érthetetlen, hogy miért volt hiányosság egyáltalán évek óta: a faviconokat (tisztes magyar nevükön webhelyikonok).

Tudjátok, ezek azok a navigációt elősegítő kis képecskék, amikkel leggyakrabban a böngészőfülek szélén, a címsorban vagy a könyvjelzők közt lehet találkozni más böngészőknél. A Safariból valamiért egészen mostanáig hiányzott ez a csúcstechnológia. Mostantól viszont pár nagyon egyszerű lépésben bekapcsolhatóvá vált végre:

  • Nyissd meg a Safarit.
  • A menüsorban kattints a böngésző nevére, majd a Beállítások listaelemre.
  • Itt válaszd a Lapok fület.
  • Végül pedig pipáld be a Webhelyikonok megjelenítése a lapokon lehetőséget.

Practically magic…

Ha ugyan tesztelnéd a Mojave új funkcióit, de nincs hozzá Maced, akkor az iSTYLE-nak van egy nagyon jó ajánlata számodra: most bármilyen terméket megvásárolhatsz részletre 24 hónapos futamidővel és 0%-os THM-mel!

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!