imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS Mojave: tegyünk rendet az asztalon egy kattintással!


Az Apple új asztali operációs rendszere számos izgalmas újítást tartalmaz. Az egyik leglátványosabb funkció, a Csoportok, minden rendszerető, ám rendetlen felhasználó álma!

Előre is elnézést kérek mindenkitől, akit ez zavar, de a Csoportok elnevezés olyan bénán hangzik, hogy a cikk további részében a Stacks kifejezést fogom használni a funkcióra. Aki követte a WWDC-t biztosan tudja, hogy ezen a néven fut a macOS új, OCD-friendly képessége, azaz az instant rendrakás az asztalon.

Személy szerint én már a bejelentés pillanatában elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában a meghatódottságtól, annyira megérintett a funkció. Most, hogy kijött az első publikus macOS Mojave béta meg különösen. Kényszeresen szeretem ugyanis a rendet fájljaim közt, csak sajnos nem mindig sikerül ezt tartanom a screenshotok és különböző munkafájlok tengerében. Na de majd a Stacks!

A Csoportok automatikusan összerendezi a fájlokat, így segít megelőzni a rendetlenséget az Asztalodon. A típus szerinti csoportosítással a képek, a doku­mentumok, a táblázatok, a PDF‑ek és az egyéb fájlok maguktól megtalálják a helyüket. A dátum szerinti rendezéssel különálló idő­szakokra bonthatod a munkád. Ha pedig projekt­specifikus meta­adatokkal (például ügyfél­nevekkel) címkézed fel a fájlokat, a csoportba rende­zéssel egyszerre több munkát is hatékonyan kezelhetsz. A Csopor­tokban található fájlokat a kurzorral végig­lapozhatod, kattin­tással pedig kibonthatod, és meg­nyithatod a kívánt fájlt.

A funkció aktiválásához tényleg csak két kattintásra van szükség:

  • Legyen a Finder az aktív ablak
  • A menüsoron kattints a Nézet menüpontra
  • Majd válaszd a Csoportok használata lehetőséget

Tadaam! Egycsapásra rend termett még a legelburjánzottabb Íróasztalon is. So Fresh, So Clean!

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!