imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS: RAR fájlok kezelése


A RAR egyike azon kevés fájltípusnak, amivel a macOS nem tud megbirkózni gyárilag. Most mutatunk egy egyszerű Terminálos megoldást, hogy ne kelljen külön appokat letöltened a feladathoz.

A macOS egészen sok fájltípussal megbirkózik magától, így az esetek többségében nem szorulunk külső féltől származó alkalmazások használatára. Na, most a RAR pont nem ilyen. Sajnos. Időről-időre ugyanis csak be szokott futni egy RAR archívum, amivel kezdeni kéne valamit. Mindenféle béna, félévente egyszer használatos megoldás helyett most mutatunk egy elegáns Terminálos trükköt.

Első lépésnek telepítsük a Homebrew package manedzsert. Írd be Terminálba a következő parancsot és nyomj Entert:

/usr/bin/ruby -e “$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)“

A telepítés végeztével nyiss egy új Terminál ablakot és írd be, hogy:

brew install unrar

Ha lefutott a telepítés, máris képes leszel kezelni egyszerű RAR fájlokat a Terminálból. Itt van pár egyszerű kód, amit érdemes megjegyezned.

  • Kicsomagolás mappába: unrar e /a_fajl/eleresi/utja.rar /ahova/kicsomagolni/akarod
  • Archívum tartalmának listázása: unrar l /a_fajl/eleresi/utja.rar
  • Fájl tesztelése: unrar t /a_fajl/eleresi/utja.rar

Megjegyzés: A fájlok elérési útvonalát a fájlra jobb klikkelve, az Option gomb lenyomásával is ki tudod másolni a lista vonatkozó pontjára kattintva; de az is elég, ha behúzod a fájlt a Terminál ablakba.

(via TechRadar)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!