imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS: Siri gyorsbillentyűjének megváltoztatása


Akkor laktál be igazán egy gépet, amikor a legutolsó billentyűkombinációi is ízlésedre lett szabva. Ne legyen kivétel ez alól Siri gyorshívója se!

Lehet róla vitatkozni, hogy az Apple digitális asszisztensének van-e bármilyen haszna macOS-en (vagy úgy egyáltalán), arról viszont biztosan nem, hogy a gyári beállítások nem mindenkinek a legkényelmesebbek.

Ahogy Batmant az égre irányított reflektorral, úgy Sirit egy megfelelően megválasztott billentyűkombinációval hívhatjuk elő. Az alapbeállítás a CMD és a Space gombok együttes hosszú lenyomása, de ez nem feltétlen áll kézre mindenkinek.

Szerencsére rendkívül egyszerűen csavarhatunk a képleten:

  • Nyisd meg a Rendszerbeállításokat
  • Majd a Siri lehetőséget
  • A Billentyűparancs menüpont legördülőlistájából válaszd a Testreszabás… opciót
  • Állítsd be szívednek kedves kombinációját, ami lehetőleg nem foglalt másra
  • Érdekesség, hogy az új, 2018-as MacBook Prókba szerelt T2 chipnek köszönhetően már billentyűnindzsázás nélkül is előcsalogathatjuk a Sirit, pusztán egy „Hey Siri“ felkiáltással.
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!