imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

macOS: WiFi hálózat elfelejtése


Ha egyszer véletlenül rossz hálózatra csatlakoztál és a géped most állandóan ahhoz akar visszatérni, vagy csak egyszerűen rendet raknál, jól jöhet ez az egyszerű kis trükk.

Ahogy az ember használja a gépét, szép fokozatosan egyre több WiFi hálózathoz csatlakozik. Az otthoni és a munkahelyi változatok mellett a lista kibővül a hotel hálózatával, amit a nyaraláson használtál; a haverod WiFi-jével; na meg azzal a számtalan másikkal, amit netre vadászva kerestél fel az utcákat járva.

Ideális esetben ezzel egyáltalán nem kell foglalkoznod. Sajnos viszont előfordulhat, hogy egy lassú, de korábban már csatlakoztatott hálózat felülírja az erősebb, használhatóbb társát. Például elmegy a net az irodában, kínodban csatlakozol a szomszéd fodrászüzlet ingyenes WiFi-jére, aztán onnantól kezdve akkor is ide akar csatlakozni a gép, ha az irodai net már visszatért (true story).

Szerencsére nagyon könnyen átlendülhetünk ezen a problémán, egyszerűen csak el kell felejtetni a kényszer-hálózatot:

  • Nyisd meg a Rendszerbeállításokat.
  • Menj a Hálózat menüpontba, jobb alul nyomj a Haladó… gombra.
  • Máris láthatod a korábban csatlakoztatott hálózatok hosszú sorát.
  • Kattintsd végig azokat, amiktől meg akarsz szabadulni (ha lenyomod a Command billentyűt, többet is kijelölhetsz egyszerre).
  • Majd nemes egyszerűséggel nyomj a hálózatok alatt található mínusz (–) jelre

Voilá, probléma megoldva.

+tipp: ugyanitt Drag&Drop módszerrel egymás alá és fölé is rendezheted a hálózatokat. Amelyik feljebb van, az élvez majd prioritást a csatlakozás során.

(via 9to5Mac)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!