imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Macre is megérkezett a legjobb Star Wars játék!


Ha arról van szó, hogy melyik az eddigi legjobb Star Wars-játék, akkor az igazi rajongók kétség kívül a Knights of The Old Republic-sorozatot fogják választani. Az egyetlen szerepjátékot, ami a Régi Köztársaságban játszódik eredetileg az Obsidian Entertainment készítette el és a LucasArts adta ki. Az első rész már egy ideje elérhető Macen is, de most a folytatást is kiadta az Aspyr. A cég ugyanis megvásárolta a LucasArtstól a terjesztési jogokat, így semmi akadálya nem volt a második rész elkészítésének.

A 10 éves játék hihetetlen nagy fejlődésen ment keresztül, mire megérkezett az OS X-et használó felhasználókhoz. A játék most már támogatja a szélesvásznú kijelzőket, sőt a textúrák 4k és 5k felbontást is kaptak. A Steamnek köszönhetően a mentésekkel sem kell bajlódni több Mac esetében sem, hiszen a felhő tárolja, hogy éppen hol tartottunk.

ss_3735bd9b0360c55d70094e0759bd367912179632.1920x1080
A karakterünket egyedivé szabhatjuk a játék megkezdése előtt

Akik nem szeretnék végigjátszani az első részt, azoknak sem kell az események közepébe csöppennie. Az eredeti történetet ugyanis úgy írták meg, hogy az első részről nem is tudhattak semmit. Éppen ezért a történet nem teljesen kerek, de a fejlesztők tényleg a lehető legtöbbet hozták ki a játékból. Óriási különbség az első részhez képest, hogy a csapatunk minden egyes tagjának részletesen fel van építve a teljes háttérsztorija. Emellett sokkal több eszköz és kombinációs lehetőség van a játékban az elődjéhez képest.

Speciális, körökre osztott harcrendszerrel küzdhetünk a Sithek ellen
Speciális, körökre osztott harcrendszerrel küzdhetünk a Sithek ellen

A játék egészen konkrétan annyira összetett, hogy a harmadik végigjátszáskor is tudott újat mutatni. Az egész ugyanis dinamikusan építi fel a történetet a játékban adott válaszaink és döntéseink alapján. Képzeljük csak el, mennyi munkaóra kellett még 2005-ben ahhoz, hogy egy ilyen összetett játék születhessen. A történetnek egyébként nincs is hivatalos vége, a játék befejezése teljesen a játékoson múlik. Éppen ezért érdemes megismerünk az összes csapattársunkat és végignézni az összes jelenetet. Így az egész játék magával ragadja a játékost a képzeletbeli univerzumba.

Kasztok, ügyességpontok és különféle eszközök segítségével fejleszthetjük az összes karaktert.
Kasztok, ügyességpontok és különféle eszközök segítségével fejleszthetjük az összes karaktert.

A játék alternatív befejezései nem tetszettek az akkori játékos közösségnek, ezért egy kisebb fejlesztőcsapat egy mod segítségével egy sokkal jobb lezárást készített a többi játékosnak. Arról sajnos nem tudtam megbizonyosodni, hogy a Steam új rendszerén ez a mod elérhető-e, illetve azt sem tudom, hogy kompatibilis-e az új változattal. Ettől függetlenül egy remek játékról beszélünk, ami végre elérte a Mac rendszereket is. Garantáltan sok izgalmas játékórát és remek szórakozást nyújt majd a játékosoknak.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!