imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Mágneses Apple Pencil szabadalom


Az Apple World Today egy igazán érdekes szabadalomra bukkant, amit tavaly szeptemberben nyújtott be az Apple, és ami akár hamarosan debütálhat is az Apple Pencil egy frissített kiadásában.

A szabadalmat 2016. szeptember 8-án jegyeztették be a “stylus elektronikus eszközökhöz” címszó alatt. Célja, hogy az Apple Pencil egy mágnes segítségével 3 ponton kapcsolódhasson az iPadhez, mellyel a ceruza egy kényelmesebb és kevésbé röhejes töltését eredményezi. Ezzel végre elfelejthetnénk a Lightning csatlakozós rémálmot, amit egy hasonló megoldás válthatna le, mint a korábbi MagSafe csatlakozók. Persze a szabadalomban leírt újragondolt csatlakozási mód csak részben hasonlít a régi MagSafe-re, ez a megoldás adatküldésre is megfelelő lenne.

20500-22371-pencilsmartconnector1-l

Azt nem tudni, hogy a mágneses csatlakozású iPad Prók csak a töltés idejére lennének-e képesek magukra cuppantani a ceruzát vagy hosszabb ideig, akár az Apple Pencil természetes nyugalmi pozíciójaként is használható lenne. Utóbbi eléggé kézenfekvő megoldásnak tűnik, hiszen így gyakorlatilag sosem kellene külön az Apple Pencil töltésére is gondolnunk, szimplán csak visszahelyeznénk a kontaktpontra és bedobnánk a táskánkba vagy letennénk az asztalra: a ceruza mindig max. töltöttségen állna.

Örülnénk neki, ha valóban csinálna egy ilyen “Apple Pencil 2”-t az Apple, de azt azért hozzátesszük, hogy az lett volna szép, ha eleve így jön ki az első változat is. Elég röhejes, hogy amikor lemerül az Apple Pencil, egy 15 centis pálcikát kell dugni a 12,9”-os iPad Pro aljába. Amikor volt nálam ilyen eszköz, akkor mindig attól rettegtem, hogy egy szép napon beletöröm a végét, aztán végül is megmenekültem az ilyen incidensektől.

Forrás: Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!